"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Selguvad parimad kodumaised kokad (0)
29. oktoober 2020
Lauri Laan

Eesti Peakokkade Ühendus korraldab neljapäeval ja reedel Eesti kööki ja toidukultuuri edendava iga-aastase võistluse, kus selgitatakse välja parimad Eesti kokad.

Aasta kokk 2020 ning Noorkokk 2020 tiitlite nimel hakkavad võistlema 13 suurepärast toidumeistrit.

“Võistlus on meie kokkadele väga hea väljund, et end proovile panna ning professionaalidest koosnevale žüriile oma kulinaarset võimekust esitleda,” selgitas Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuht Helen Vihtol. “Lisaks saame pjedestaalile tõsta kohaliku tooraine, sest suur osa finaalis valmivatest roogadest peavad olema tehtud kodumaistest toiduainetest.”

Aasta kokk 2020 finaalis osalevad Riho Sommerman (Hapsal Dietrich), Rait Pettai (Horisont), Jevgeni Kolikov (Love Mussels), Noel Moglia (Attimo), Alexey Aleksandrov (180 kraadi) ja Ivan Derizemlja (Lokal).

Vaata Aasta kokk finalistide tutvustusi siit – https://youtu.be/Vg1bQ_cjB3s

Võistlejatel tuleb etteantud aja jooksul valmistada eelroog, mille kohustuslikuks tooraineks on forell Pähkla forelli-kasvandusest, pearoog, mille kohustuslikuks tooraineks on sea tagakoot, sea veri ning hooajaline metsaseen, ja magustoit, mis peab olema gluteenivaba ning milles on kasutatud külmutatud murakaid.

Noorkokk 2020 tiitlit asuvad püüdma Alice Adamson (Järvamaa Kutsehariduskeskus), Sirelyn Miljand (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), Carina-Elisabeth Hade (Tartu Kutsehariduskeskus), Taivo Suurpuu (Viljandi Kutseõppekeskus), Milena Simane (Pärnumaa Kutsehariduskeskus), Polina Kopõlova (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus) ja Marleen Murumets (Kehtna Kutsehariduskeskus).

Võistlejatel tuleb etteantud aja jooksul valmistada pidulik isutekitaja, broileriliha ja –subprodukte sisaldav pearoog ning magustoit, milles on kasutatud Fazeri riivleiba ning meetooteid.

Parimatest parimad selgitab välja žürii, kuhu kuuluvad peakohtunik Marko Sõmer (Horisont), Aasta Kokk 2019 Cätlyn Priks (Von Krahli Aed), Angelica Udeküll (Wicca), Rado Mitro (RADO), Stefan Berwanger (Alexander) ja Martin Meikas (Ö). Boksikohtunikud on Koit Uustalu ja Kaido Metsa.

Üritust saab jälgida reaalajas veebilehel https://koosolek.television.ee/

Noorkokk 2020 ülekanne algab neljapäeval, 29. oktoobril kell 10.00, auhinnatseremoonia kell 17.30.

Aasta kokk 2020 ülekanne algab reedel, 30. oktoobril kell 11.30.

Aasta kokk 2020 auhinnatseremoonia ning Eesti Peakokkade Ühenduse 20. juubeli tähistamise ülekanne algab laupäeval, 31. oktoobril kell 19.00.

Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toidukultuuri edendav üritus toimub juba 26. korda, tegemist on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatava pikaealiseima ja professionaalseima kokkade võistlusega Eestis. Möödunud aastal võitis väärika Aasta koka tiitli Cätlyn Priks ning Noorkoka tiitli Noel Moglia.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.