"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VEIKO: vaatan käsipõsakil aknast välja (0)
29. oktoober 2020
Rene Suurkaev

"Ma kuulasin televiisorist mardipäeva juttu ja hakkasin mõtlema mardipäevale - ehk ostan isegi mingit nänni koju," rääkis 53-aastane Veiko sellest, kui mardisandid teda külastama peaksid tulema.

“Hingedepäeval pannakse küünal põlema ja käsipõsakil vaadatakse aknast välja. Ise ma seda regulaarselt pole teinud, kuid mõni aasta ikka teen,” rääkis Veiko.

“Sandipäevad mind väga ei puuduta. Ma kuulasin televiisorist mardipäeva juttu ja hakkasin mõtlema mardipäevale – ehk ostan isegi mingit nänni koju,” rääkis Veiko sellest, kui mardisandid teda külastama peaksid tulema. “Lapsed on mul endal kõik suured ja eemal. Ise olen santi küll jooksnud.”

Veiko on pärit Mustamäelt 9-kordsest majast, kus oli lapsi palju. “Kõik lastega korterid sai läbi joostud. Minul vanaema rääkis nii, et kui mardipäeval on maa kõva, siis kadripäeval on maa märg,” tõdes Veiko, et vanasti võis olla mõnevõrra teistsugune kliima ka.

“Internet ja meedia paraku reklaamivad rohkem halloweeni kui mardipäeva, ehk seetõttu praegu lapsed enam santi ei jooksegi,” arutles Veiko. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.