"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Covid-19: Inglismaal 100 000 uut nakatunut päevas (0)
30. oktoober 2020
Scanpix

Inglismaal nakatub ligi 100 000 inimest iga päev koroonaviirusesse. London Imperial College’i läbiviidud uuringu kohaselt kiireneb epideemia levik ja hinnanguliselt  kahekordistub nakatunute hulk iga üheksa päeva tagant.

Juhtumid sagenevad igas vanuserühmas ja igas Inglismaa regioonis. Kuigi juhtumite arv on hetkel kõrgeim Põhja-Inglismaal, siis nakatumised tõusevad kiirelt ka lõunaosas. Uuringust selgus, et iga nakatunud inimene annab viirust edasi keskmiselt kolmele inimesele. Veel viitab uuring, et iga päev saab viiruse 96 000 inimest.

Üks uuringu autoritest Professor Steven Riley ütles BBC Radio 4 „Today“ programmis, et valitsus peab mõtlema teistsugusele lähenemisele Inglismaal. „Meie uuring näitab, et üleriigilisest lähenemisviisist oleks palju kasu, sest me saaksime ennetada suuri koldeid lõunas ja tuua põhjas kiire tagasipöörde.“

Ta lisas, et antud teemade puhul on varem tegutsemine parem kui hiljem. 

Belgiast on saanud epideemia suurim keskus Euroopas. Ühes Belgia suuremas haiglas intensiivravi eest vastutav arst Philippe Devos räägib süngeid asju. „Eile õhtul sai haigla täis. Täna peame kõik tulevased patsiendid mujale üle viima. Me ei saa enam uusi inimesi vastu võtta.“

Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa keskuse hiljutise statistika kohaselt kannatab Belgia koroonaviiruse all enam kui ükski teine riik Euroopas.

Vaadates nakatumismäära inimese kohta on Belgia edestanud Tšehhit, mis on Euroopas nakatumiste osas juhtiv riik. Teistes suurtes riikides on olukord tõsine, sealhulgas Hispaanias, Itaalias ja Prantsusmaal, kus on hiljuti piiranguid karmistatud.

Halvimas seisus Belgia regioon on Liège ja selle 200 000 elanikku. Viimase kahe nädala jooksul on koroonadiagnoosi saanud enam kui 2,300 inimest 100 000 elaniku kohta. Juba kolmandik tehtud testidest on positiivsed, mis on uus rekord.

Helsingin Sanomat külastas kolme piirkonna haiglat ning kohtus mitmete arstide ja õdedega. Kõik räägivad sama lugu: patsiente tuleb uksest ja aknast. Haiglas viibivate koroonapatsientide number Belgias on ületanud kevadised suurimad numbrid. Ühe päevaga võeti haiglatesse vastu 690 inimest. Hiljuti on olnud ca 80-100 surma. 

Meditsiiniprofessor Pierre Van Damme ennustas kolmapäeval, et Belgia tervishoiu süsteem jõuab kokku kukkumiseni kümne päeva jooksul. Ta on osa ekspertide grupist, kes nimetavad Belgia valitsuse tööd ebapiisavaks.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.