"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mölder: Riigikogu on valmis kiirkorras haigushüvitise süsteemi muutma (0)
31. oktoober 2020
Mats Õun

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder leiab, et haiguspäevade hüvitamine alates teisest päevast võiks olla kõiki osapooli rahuldav lahendus, millega tuleks kiiremas korras liikuda edasi Riigikogusse.

„Koroonaviirusesse haigestumine on kasvutrendis ning peame tegema kõik, et vältida olukorda, kus inimesed läheksid haigena tööle. Eesti nakatumisnäitaja on üks Euroopa madalamaid, kuid kahtlemata oleme jõudnud punkti, kus võime viiruseleviku üle kergesti kontrolli kaotada,“ ütles Mölder, lisades, et valitsuses on üksmeel olemas ning loodetavasti liigub see eelnõu peagi juba Riigikogusse.

Keskerakonda kuuluv Mölder toetab valitsuse poolt võetud suunda, kus vastutus haiguspäevade hüvitamise osas on jagatud proportsionaalselt. „Sellisel kujul, kus esimene haiguspäev jääks töötaja enda kanda, järgmise nelja päeva eest maksaks tööandja ning sealt edasi haigekassa, oleks praegust olukorda arvestades kõiki osapooli rahuldav kompromiss,“ leidis Mölder. „Tööandjad peaksid senise viie haiguspäeva eest hüvitama neli ning mingisugune vastutus peab jääma ka inimesele endale, et haiguspäevi ei võetaks liiga kergekäeliselt.“

„Minu arvates oleks mõistlik uut süsteemi rakendada alalisena ja teha erinevaid tähelepanekud, et siis kahe aasta pärast hinnata kogu süsteemi efektiivsust ja kasulikkust. Lõppude-lõpuks peame jõudma süsteemini, mis arvestaks kõikide pooltega ning poleks riigile ega ettevõtjatele üle jõu käiv,“ ütles Mölder.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.