"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
HARIDUSTEGELANE: Uskumine ja usaldamine on tähtis (0)
02. november 2020
Scanpix

Pealinn küsis läheneva isadepäeva puhul, milline on hea isa ja mida on tuntud inimeste isad-vanaisad neile õpetanud.

“Pean lugu tuntud ütlemisest: sa oled väga hea isa lapsele, kui armastad tema ema,” rääkis haridustegelane Ülo Vooglaid heaks isaks olemise kunstist. “Teine tähtis asi on uskumine ja usaldamine. Last tuleb võtta tõsiselt, mitte lillu-lullutades.”

Ta selgitas, kuidas vastutustunne ja aktiivsus tekivad otsustamise kaudu. “Niipea, kui lapse eest kõik ära otsustada, ei arene tema vastutustaju ega aktiivsus. Kujuneb tossu-lossu!”

Ta ütles, et kaks esimest tähtsat mõistet, mis varakult selgeks peavad saama, on: pead ja ei tohi. “On aga suur vahe, kas käskida lapsel midagi ära teha või öelda, et teeme koos! Minu vanaisa pakkus mulle võimalust teha üheskoos igasuguseid asju. Meie teeme! See on lapsele tähtis. Aga see, mis on keelatud, olgu siis ka tõepoolest keelatud,” tõi Vooglaid näiteks, et tikust ei tohi tõmmata tuld või toppida traati pistikupesasse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.