"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Põnevad linnatuurid viivad uurima Tallinna krimiminevikku ja kummitusi (0)
02. november 2020
Ilja Matusihis

Muuseumid on kohandanud oma tegevust vastavalt tänavusele epidemioloogilisele olukorrale ja pakuvad rohkem tegevusi värskes õhus ja linnaruumis. Nii saab tutvuda näitustega ja osaleda publikuprogrammides ka ilma pikalt rahvarikkas ruumis viibimata. 

Tallinna Linnamuuseumi filiaalid pakuvad novembris põnevaid linna- ja muuseumituure, mida saab tellida ka oma perele ja sõpruskonnale. Ekskursioonidel saab tutvuda Tallinna tuntud ja tundmatute aaretega. 

Muuseumid on kohandanud oma tegevust vastavalt tänavusele epidemioloogilisele olukorrale ja pakuvad rohkem tegevusi värskes õhus ja linnaruumis. Nii saab tutvuda näitustega ja osaleda publikuprogrammides ka ilma pikalt rahvarikkas ruumis viibimata. 

KALAMAJA MUUSEUM: Kalamaja kummitustuur
Kas Kalamajas kummitab? Millised on kõige hirmutavamad ja õõvastavamad paigad? Millised lood-legendid pärinevad Tallinna kõige vanemast eeslinnast ning on seotud Kalamajaga? NB! Tuuri saab tellida ka õhtusel ajal koos laternatega. LOE LÄHEMALT

LASTEMUUSEUM MIIAMILLA: Kultuuring
Teeme koos ühe kultuuriuuringu tuuriringi Kadrioru pargis, tutvudes siinsete kultuurikihtidega vanimate asukate toel. LOE LÄHEMALT

LINNAMUUSEUM: Sekskursioon “Kõlvatu Tallinn”
Veebruaris avab Tallinna Linnamuuseum näituse “Kõlvatu Tallinn”, mis räägib tallinlaste patuelust läbi aja, erinevatest ihadest ja nendega kaasnenud tabudest. Ekskursioonidega anname juba aimu, millest näitusel juttu tuleb. LOE LÄHEMALT

KIEK IN DE KÖKI KINDLUSTUSTEMUUSEUM: “Kriminaalne Tallinn” ja “Kummitustuur kaitsetornides ja bastionikäikudes”
Kõige kindlam on tellida omale sobiv tuur sobival ajal. Väisame nendel tuuridel ka kohti, kus enamik pole elu sees käinud. LOE LÄHEMALT

FOTOMUUSEUM: Tallinna vanalinnas 100 aastat tagasi tegutsenud fotograafide jälgedes
Ringkäik kulgeb mööda 20. sajandi alguse Tallinna fotoateljeede asupaiku. Parikased, Jurich, Lais, Akel ja Borchardt olid Eesti fotograafia teerajajad. Vanalinna jalutuskäigul näeme hooneid, kus asusid ajaloolised fotoateljeed, räägime lugusid fotograafidest ja vaatame loomingunäidiseid. LOE LÄHEMALT

PEETER I MAJA: Laternaretk “Siit algas park…”
Peeter I maja laternaretk “Siit algas park …” kulgeb läbi Kadrioru pargi. Miks Peeter I valis just selle koha oma suveresidentsi rajamiseks? Mis oli siin enne pargi rajamist? Alustame muuseumis ja räägime lahti pargi ja lossiansambli rajamise tagamaad. Tutvustame omanikku ja tema abikaasat.  LOE LÄHEMALT

TALLINNA VENE MUUSEUM: Pereüritus “Joogem teed: imejoogi võlud”
Tassike teed, krõbe baranka ja uhke samovar – need iseloomustavad ühte traditsioonilist vene inimest. Teejoomine on väga vana komme, millel on ajalooliselt olnud oluline roll vene perede ja kaupmeeste elus. LOE LÄHEMALT

Ülevaate Tallinna Linnamuuseumi filiaalides lähiajal toimuvast saab SIIT. Novembrikuu kõige põnevamad linna- ja muuseumituurid leiad SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.