"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
FOTOD: Hingedeööl kõlas Tallinna Kaarli kirikus Mozarti "Requiem" (0)
03. november 2020
Rene Jakobson

Dirigent Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester andsid hingedeööl Tallinna Kaarli kirikus Mozarti "Requiemi" kontserdi. Juba kuu aja pärast esitab sama koosseis teise tähtteose - Beethoveni "Missa solemnise".

Kontsertidel teeb kaasa rahvusvaheliselt kõrgetasemeline solistideansambel. Mozarti “Requiemis” laulsid solistirolle sopran Yena Choi, metsosopran Helen Lepalaan, tenor Oliver Kuusik ja bariton Olari Viikholm. Beethoveni “Missa Solemnises” kuuleb taas laulmas Yena Choid ja Helen Lepalaant ning uutena liituvad solistideansambliga tenor Lothar Odinius ja bass-bariton Lisandro Abadie.

Vaata galeriid (19)

Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester on aastaid ühiselt kontserte andnud. Neid on kutsutud esinema paljudele mainekatele lavadele Austraaliast Põhja-Ameerikani, sh New Yorgi Carnegie Halli, Pariisi Filharmooniasse ning viimati Hamburgi Elbphilharmonie’sse. Mõlema kollektiivi asutaja Tõnu Kaljuste on rahvusvaheliselt hinnatud koori- ja orkestridirigent. Tema tööd on korduvalt esitatud Grammy nominendiks ning ta on pälvinud 2014. aastal Grammy auhinna.

Kontsert toimus kaks tähtteost kontserdisarjas, kus järgmisena on kavas Beethoveni “Missa solemnise” ettekanded 2. detsembril Tallinna Kaarli kirikus ja 3. detsembril Tartu Pauluse kirikus. Kontserdid on pühendatud Beethoveni 250. sünniaasta tähistamisele.

Hingedeööl Tallinna Kaarli kirikus toimunud kontsert on järelkuulatav Klassikaraadiost

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.