"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Taani tapab muteerunud koroonaviiruse tõttu miljoneid naaritsaid (1)
04. november 2020
Scanpix

"Mutatsioon "võib kätkeda endas ohtu, et tulevased (koroona)vaktsiinid ei toimi nii nagu peaks," ütles peaminister Mette Frederiksen pressikonverentsil ja lisas: "Kõik naaritsad tuleb tappa."

Maailma suurim naaritsanahatootja Taani teatas, et on sunnitud hukkama kõik riigis peetavad naaritsad, sest farmidest on avastatud uue koroonaviiruse mutatsioon, mis on levinud inimesele, vahendas BNS.

“Mutatsioon “võib kätkeda endas ohtu, et tulevased (koroona)vaktsiinid ei toimi nii nagu peaks,” ütles Frederiksen pressikonverentsil ja lisas: “Kõik naaritsad tuleb tappa.”

Taani politsei hinnangul on vaja hukata 15-17 miljonit naaritsat. Peaministri sõnul on tarvis praakida kõik naaritsad.

Politseiülema Thorkild Fogde sõnul alustatakse tapmisega nii vara kui võimalik, kuid ta möönis, et 15 kuni 17 miljoni naaritsa tapmine 1080 farmis on suur väljakutse. 

Uus koroonaviirus on avastatud 207 Taani naaritsafarmis, sealjuures on tuvastatud, et muteerunud koroonaviirus on levinud inimestele. Tervishoiuametnike sõnul ei ole toimi antikehad muteerunud viiruse vastu sama hästi kui normaalse koroonaviiruse puhul. 

“Uuringud on näidanud, et mutatsioonid võivad mõjutada praeguseid COVID-19 vaktsiini kandidaate,” ütles tervishoiuminister Magnus Heunicke. “See on ohuks koroonaviiruse vaktsiinidele. Seetõttu on oluline, et me teeme üleriigilise jõupingutuse.”

Kuigi enamik juhtumeid on tuvastatud Jüütimaa regiooni põhjaosas, tapetakse kõik Taani naaritsad. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jehh
5. nov. 2020 06:00
Mis viga laamendada ja õpetada kui omal ripub kapis kasukas või koguni 2. Ja kuidas elavad "meie sõbrad kaugest Aafrikast üle 5-6 kraadi sügiskülmi?"