"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
VIDEO! Dave Benton: kõige olulisem elus on olla õnnelik, iseennast tunda ja endasse uskuda (0)
06. november 2020
GoodNews

 "Ma ropendasin, nutsin, karjusin ja ka naersin paljude asjade üle. Oli küsimusi, mis viisid mind tagasi minevikku, millest ma ei olegi rääkinud, millega ei ole tegelenud," rääkis TV3 saates "Tallinna kodanikud" Dave Benton, kellel ilmub 11. novembril raamat "Olen see, kes olen". 

Kokku saab raamatus vastuse ligi paarisajale erinevale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave Bentonile esitanud artistid, sõbrad ja vanad kolleegid, muusikud, promootorid, esinejate mänedžerid, ärimehed ja – naised, psühholoogid, poliitikud, ajakirjanikud, turundusspetsialistid ja pereliikmed. Dave ütleb, et raamatu kirjutamine oli tema jaoks kui teraapia. 

23 aastat Eestis

Dave Benton tõi 19 aastat tagasi Eestile koos Tanel Padariga Eurovisiooni võidu. Arubalt pärit, ent pikka aega, 23 aastat, Eestis elanud mees ei ole ära õppinud eesti keelt ning räägib, et vanemas eas on keele õppimine raske, pealegi on eesti keel üks maailma keerulisemaid keeli.

Eestis on ta kohanud mitmesugust suhtumist, ka rassismi. Küll aga enamasti seoses esinemistega on Dave’i suhtutud hästi. “Kõik oleneb sellest, kuidas sa ise sellesse suhtud,” võtab ta saates kokku.

Nii raamatus kui ka saates oli juttu juhtudest, kus Dave pidi surmaga silmitsi seisma. Ühel korral oli ta noor poiss, kui temaga juhtus õnnetus. Talle öeldi, et ta sureb, ent ta tuli sellest siiski elusana välja.
Mullu juulis aga tehti Dave’ile neerusiirdamine, mis ka edukalt õnnestus.

Abi palumine ei ole halb

Dave Benton rõhutas saates olulist nõuannet – tema sõnul peaks julgemalt küsima abi ning seda mitte häbenema. Ta ütleb, et just tänu julgusele abi paluda on ta praegu siin.
Ta on ka kindel, et kõige olulisem elus on olla õnnelik, iseennast tunda ja endasse uskuda. “Ja uskuda, et on kõrgem maailm, kõrgem olevus sinu enda sees. Seda ma peangi silmas, kui ütlen, et olen see, kes olen,” ütleb ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.