"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Põhja-Tallinna elanikud saavad libedatõrjeks tasuta graniitkillustikku (0)
07. november 2020
Albert Truuväärt

„Jagame kampaania korras libeduse tõrjeks kõigile avalduse esitanud korteriühistule ja eramaja omanikule tasuta kaks graniitkillustikuga täidetud 25 kg kotti,“ rääkis Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. 

Sel talveperioodil jagab Põhja-Tallinna valitsus korteriühistutele ja eramajade omanikele ligikaudu 30 tonni graniitkillustikku. Taotlusi saab esitada tänasest kuni 29. novembrini.

Graniitkillustiku kotid viiakse kõigile soovijatele kohale eelnevalt kokkulepitud ajal hiljemalt 14. detsembriks.

 Avalduse saab esitada 29. novembrini aadressil https://forms.gle/Bsg8GyvFBwSY4YLX6. Linnaosa palub avalduses märkida graniitkillustiku soovija e-posti aadress, aadress, kinnistu esindaja nimi ja kindlasti telefoninumber. Graniitkillustiku üleandmine toimub perioodil 30. novembrist kuni 14. detsembrini. Kotid tuuakse kohale eelnevalt kokkulepitud ajal hiljemalt 14.12.2020.

Heakorraeeskirjast tulenevalt peab kinnistu ja ehitise omanik korraldama kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee puhastamise puulehtedest, lumest ja jääst ning tegema libedusetõrjet.

Lund ja jääd ei tohi kõnniteelt lükata sõiduteele, vaid tuleb paigutada kõnniteele selliselt, et jalakäijatele jääb vähemalt 1,1 meetri laiune käiguruum. Libedusetõrjel on keelatud kasutada tuhka või kloriide (soola). Kasutada tuleb puistematerjali (näiteks graniitkivikillustikku), mille tera läbimõõt on vahemikus 2-6 mm. Puhastusalal tuleb heakorratööde tegemine lõpetada hommikul kella 7.00-ks. Vajadusel tuleb puhastusala puhastada ka päeva jooksul, et tagada seal liiklejate ohutus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.