"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Põhja-Tallinnas saab Euroopa Liidu toiduabi üle 900 inimese (0)
08. november 2020
Mats Õun

Algaval nädalal jagab Eesti Toidupank koostöös Põhja-Tallinna valitsusega 950 Euroopa Liidu enim puudustkannatavate isikute jaoks loodud abifondi (FEAD) toidupakki.

“Oleme võtnud ühendust toiduabipaki saajatega ja andnud teada, kuidas üle 15 kilo kaaluvale pakile järele tulla,“ rääkis Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. „Erivajadustega inimestele ning neile, kes ei saa pikaajalise haiguse tõttu toidule järgi tulla, tuuakse see koju.,” lisas Peeter Järvelaid.

Toiduabipakis on kuivaineid, konserve, purgitoite, hoidiseid, kohvi ja teed. Toiduabi saamise kriteeriumid on üle Eesti kõigile võrdsed. Abipaki saajate nimekiri on koostatud Sotsiaalministeeriumi poolt. Euroopa Liidu toiduabi saavad need inimesed, kes selle aasta augusti- ja septembrikuus olid kas toimetulekutoetuse või kohaliku omavalitsuse toetuse saajad. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad kindla elukohata inimesed.

Abifondi toetuse kasutamist koordineerib Sotsiaalministeerium.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.