"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
ALLAN: tallinlane võiks olla veelgi avatum (2)
09. november 2020
Rene Suurkaev

"Tolerantsuse küsimus pole Tallinnas, vaid kasvatuses ja vanemates põlvkondades," rääkis 23-aastane Allan, et Tallinn on üsna tolerantne linn, kuid arenguruumi on veel. 

Allani sõnul võiks Tallinn olla veelgi tolerantsem linn. “Samas ma arvan, et riik ise on noor ja arenguruumi on veel, kui võrrelda teiste Euroopa riikidega, mis on olnud kauem vabad,” selgitas ta.

“Tallinlane on tolerantne, aga võiks olla veelgi avatum. Usun, et jõuame sinna, kus suudame kõiki inimgruppe aktsepteerida,” arutles Allan, et tõenäoliselt on kõik vähemused pinge all. “Eestlased on iseenesest tagasihoidlikud, kuid näiteks alkohol võib peidetud pinged välja tuua.”

Ta rääkis, kuidas Lääne mõjutused ja aeg teevad Tallinna tõenäoliselt tolerantsemaks. “Linnapildis on märgata, et vähemused on muutunud julgemaks,” ütles ta positiivselt. “Vanemad generatsioonid on tõenäoliselt mitte nii sallivad, kuna minevikus oli tänavapilt rohkem kontrollitud, polnud nii kirju.”

Allani sõnul on meedial suur osa inimeste mõtlemises ja tegudes. “Tolerantsuse küsimus pole Tallinnas, vaid kasvatuses ja vanemates põlvkondades.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

stiilinäitaja
12. nov. 2020 18:11
https://www.newsru.com/sport/12nov2020/artem.html
tänavapilt
11. nov. 2020 20:14
http://www.liveinternet.ru/users/westnik-2012/post136575236/