"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Nõmme majas avatud Eha Põlendiku maalinäitus on nähtav nüüd Facebookis (0)
09. november 2020
Janika Kleemann

"Eha Põlendiku maalidel on seletamatu teraapiline mõju, vahest isegi öeldakse, et maalid elavad," ütles Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

Terve novembrikuu on Nõmme maja I korruse fuajees (Valdeku 13) kunstniku Eha Põlendiku maalinäitust, mida on nüüd võimalik vaadata ka Nõmme linnosa Facebooki lehel. Enamjaolt loodust kujutavatel maalidel on kasutatud akvarell-, pastell- ja akrüültehnikaid. 

Šillisel on rõõm tõdeda, et huvi näituste avamise vastu Nõmme majas on olnud nii suur. “Eha Põlendiku maalidel on seletamatu teraapiline mõju, vahest isegi öeldakse, et maalid elavad. Tema loodusmaale võib pikalt vaatama jääda, avastades ühtäkki end sügavalt mõtetest,” lausus Šillis.

Eha Põlendik on sündinud 1942. aastal, kuid maalima hakkas ta suure pere kõrvalt alles 37-aastaselt. Ta on lõpetanud Tallinna Kultuuriülikooli Ants Laikmaa nimelise Kunstistuudio. Praegu osaleb kunstnik aktiivselt Nõmme Vaba Aja keskuse maaliringis. Kunstniku hobideks on muusika kuulamine, reisimine ja iluaiandus ja ka maalidel soovib ta jäädvustada loodust ja selle ilu. Näituse avamisel lausus kunstnik: “Kui minu näitus praeguses novembrikaamoses teile vaheldust ja silmailu pakub, olen õnnelik.”

Covid-19 tõttu on piiratud tegevusi Nõmme majas ja seetõttu on näituse pildid nähtavad Facebooki keskkonnas. Käesolev näitus on Põlendiku 24. isikunäitus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.