"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peapiiskop Viilma käis täna koroonaproovi andmas (0)
10. november 2020
Mats Õun

"Tavaliselt sellisel niiskel aastaajal ikka kipub nina natukene tilkuma ja kurk pisut kraapima, kuid see väga ei erine sellest, mis mul tavaliselt on," selgitas peapiiskop Urmas Viilma. 

Viilma sai laupäeval teada, et puutus möödunud nädalal kokku koroonaviirusesse nakatunuga ning käis täna seetõttu koroonaproovi andmas, vahendas BNS Postimeest.
 
“Ma käisin täna hommikul testi andmas,” ütles peapiiskop. Ta ei osanud öelda, kas tal on rohkem sümptomeid, kui on olnud varasematel sügistel. “Tavaliselt sellisel niiskel aastaajal ikka kipub nina natukene tilkuma ja kurk pisut kraapima, kuid see väga ei erine sellest, mis mul tavaliselt on,” selgitas Viilma. 

Ta tundis, et igaks juhuks on test vaja teha. “Eelmisel nädalal puutusin kokku inimesega, kellel hiljem diagnoositi koroonaviirus,” lisas Viilma. 

Peapiiskopil on juba paar kuud telefonis ka HOIA rakendus. “Kuid see pole mulle veel midagi näidanud. Aga soovitan kõigil see rakendus alla laadida,” rõhutas Viilma. 

“Me vaatame murelikult saabuvatele jõuludele,” tõdes peapiiskop. Ta selgitas, et juba praegu on teatud reeglid kogudustes paigas, nende seas on hajuvus ja soovitus maski kanda. “Võimalik, et peame teatud juhiseid välja andma just jõuludeks, aga ka advendiaeg on üritusi täis,” lausus Viilma. 

Peapiiskopi sõnul sõltub kõik sellest, mida valitsus otsustab. “Kui kirikule ei tule midagi konkreetset, siis lähtume üleüldistest reeglitest. Kui me aga peaksime minema jõuludele vastu piisava vabadusega, siis tõenäoliselt tuleb jumalateenistusi rohkem, et saaks hajutada inimesi, ning võib-olla tuleb teenistustele ette registreerida, et tagada hajuvus,” rääkis Viilma. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.