"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
EKRE kandidaat siseministri ametikohale on Alar Laneman (0)
13. november 2020
Erik Peinar – Riigikogu Kantselei

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu asub e-hääletama, kas esitada siseministri kandidaadiks endine kõrge sõjaväelane ja praegune riigikogu liige Alar Laneman.

Laneman kavatseb ministriks valimise korral EKRE teatel edasi minna senise siseministri algatustega: jätkata sisejulgeoleku reservi loomist, suurendada piirivalve võimekust ja piirata sisserännet.

“Peame püüdlema selle poole, et Eesti oleks maailma turvalisim riik. Selleks tuleb muu hulgas tagada, et üleilmse rahvaste rändamise käigus ei tekiks meie riigis suletud elanikegruppe. Eesti saab lubada ainult nii palju sisserändajaid, kui me suudame edukalt lõimida,” ütles Laneman.

EKRE volikogu liikmetel on aega Lanemani kandidatuuri üle e-hääletada kuni 16. novembri õhtuni.

Alar Laneman on taasiseseisvumisjärgse kaitseväe üks ülesehitajaid. Ta on kaitseväes teeninud mitmete üksuste ja asutuste juhina, olles 2002–2007 kaitsejõudude peastaabi ülem. Pärast kaitseväeteenistust on Laneman osalenud kodumaise kaitsetööstuse alaliidu loomisel ning töötanud lahingroboteid tootvas ettevõttes MILREM. Alates 2019. aastast on Laneman Riigikogu liige. Ta on lõpetanud Rootsi Kuningriigi Sõjaväeakadeemia (2001) ja Kaitseuuringute Kolledži Londonis (2008).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.