"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kristiine e-infotunnil räägitakse KredExi abiga kortermajade uut moodi rekonstrueerimisest (0)
17. november 2020

"Võrreldes tavapärase renoveerimisprojektiga on tehaselise rekonstrueerimise eesmärk toota tehases valmis majadele sobivad katuse- ja välisseinaelemendid, mis sisaldavad juba soojustust, aknaid ja ventilatsioonisüsteemi," selgitas Kristiine linnaosavanem Jaanus Riibe.

Novembris käivitus uudse pilootprojekti taotlusvoor, mille käigus saavad ka Kristiine linnaosas teatud tüüpprojektide järgi ehitatud viiekorruseliste kortermajade ühistud taotleda KredExi toel maja renoveerimist tehases eeltoodetud katuse- ja välisseinaelementidega. Antud teemale on pühendatud kolmapäeva õhtune Kristiine linnaosa valitsuse poolt korraldatud korteriühistute e-infotund. 

Riibe kutsub kõiki liituma e-infotunniga, mis leiab aset sotsiaalvõrgustikus Facebook juba homme, algusega kell 16.00. Seekordse e-infotunni teemaks on “Korterelamute tehaseline rekonstrueerimine”.

“Võrreldes tavapärase renoveerimisprojektiga on tehaselise rekonstrueerimise eesmärk toota tehases valmis majadele sobivad katuse- ja välisseinaelemendid, mis sisaldavad juba soojustust, aknaid ja ventilatsioonisüsteemi. See tähendab, et ehitusobjektil tuleb teha vaid elementidega seotud paigaldustööd ning vajadusel majasisesed renoveerimistööd. Töö saab tehtud kiiremini ja tänu KredExi abile korteriühistule ka märksa soodsamalt,” selgitas Riibe.  

KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu märkis, et toetusmäär on 50% tööde maksumusest või kuni 1 000 000 eurot korterelamu kohta. “Kuna tegemist on Eestis täiesti uue meetodiga, siis valib KredEx toetust saavatele ühistutele projekteerija ning ehitaja avaliku konkursi teel. Loodetavasti annab see ühistutele suurema julguse ja kindluse üheskoos riigiga innovatsiooni panustada,” sõnas Reinsalu.

Sellest ja seda lahendust toetavatest meetmetest räägime Kristiine korteriühistute e-infotunnil täpsemalt. Saatke ette oma küsimused või esitage neid jooksvalt infotunni ajal. Teemat tuleb selgitama SA KredEx hoonete energiatõhususe projektijuht Kalle Kuusk, kes on valmis ka kõikide täiendavate küsimustele vastama, teda usutleb linnaosavanem Jaanus Riibe. 

Kohtumiseni homme kell 16.00-17.00 Kristiine linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.