"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Veebiseminaridel saab täiendavat infot kaasava eelarve ideekorjest (0)
17. november 2020
Albert Truuväärt

Täna ja homme, 17. ja 18. novembril kell 18.00 toimuvad kõigile linlastele avatud veebiseminarid, kus saavad huvilised selgitusi ja täiendavat infot Tallinna kaasava eelarve ideede esitamise tingimuste kohta.

Veebiseminaridel tutvustakse kaasava eelarve protsessi plaani ja vastatakse linlaste küsimustele. Eelnevalt on oodatud huviliste küsimused idee esitamise protsessi kohta meiliaadressil: kaasaveelarve@tallinnlv.ee. Veebiseminare saab jälgida kaasava eelarve kodulehel www.tallinn.ee/kaasaveelarve. Registreeritud Google või Youtube konto kasutaja saab küsimusi esitada ka veebiseminari kestel videoakna kommentaariumis.

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet märkis, et kaasav eelarve on võimalus otseselt mõjutada oma kodupiirkonna linnaruumi arengut ja seda väga hästi tajutavas perspektiivis. “Loodan, et selle ideekorje raames tekkib palju konkureerivaid mõtteid, kuidas muuta meie linn mitte ainult mugavamaks ja turvalisemaks, aga ka atraktiivsemaks ja mängulisemaks,” sõnas Svet.

Täna, 17. novembril kell 18.00 algaval eestikeelsel veebiseminaril jagavad linlastele infot ja vastavad küsimustele Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet ja Tallinna innovatsiooni juhtivspetsialist Toomas Türk. FB event https://fb.me/e/fHcUkVDNh

Kolmapäeval, 18. novembril kell 18.00 tutvustavad kaasavat eelarvet ja vastavad küsimustele vene keeles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet ja Kesklinna valitsuse kultuuri- ja kaasamisnõunik Mihhail Jevdokimov. FB event https://fb.me/e/ctXpDfbFo

Kuni 6. detsembrini saavad kõik tallinlased esitada 2021. aasta Tallinna kaasavasse eelarvesse oma kogukonnale meelpraseid ideid esitada kas digitaalselt koduleheküljel www.tallinn.ee/kaasaveelarve, paberkandjal Tallinna linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) või linnaosavalitsustes. Idee esitaja peab kirjeldama projekti eesmärki ja olulisust, sihtrühma, teostamist ja võimalikku ajakava ning hinnangulist maksumust.

Tallinna kaasavasse eelarvesse saab ideid esitada kuues kategoorias: lapsed/noored; linnakeskkond; turvalisus; sport; kultuur/vaba aeg; muu. Ideekorje lõppedes hindab esitatud ettepanekuid ja nende teostatavust spetsialistidest koosnev eksperdikomisjon, kes kaasab töösse hinnatava ideega seotud linnaosavalitsuse ja linnaosakogu esindaja. Esitatud ettepanekuid hinnatakse 7.-20. detsembrini lähtuvalt sellest, kas ideed on teostatavad eelarve piires järgmise aasta jooksul. Eksperdikomisjoni läbinud ideedega saab tutvuda 22. detsembrist 18. jaanuarini 2021. Aasta jooksul elluviidavad ideed selgitatakse välja hääletusel linnaosade kaupa. Hääletamine toimub 18.-31. jaanuarini 2021. Oma linnaosa projekti valikus saavad osaleda elanikud alates 14. eluaastast. Iga hääletaja saab hääletada kuni kahe meelepärase projekti poolt.

2021. aastaks on Tallinna kaasava eelarve kogusumma 800 000 eurot

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.