„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Kantsler Repsi laste ametiautoga sõidutamisest: õiguslikult võib sõidukit kasutada ka töövälisel ajal (0)
18. november 2020
Albert Truuväärt

"Rõhutan, et nimetatud transpordivahendi puhul on tasutud õiguslikult korrektselt erisoodustustasu, mis võimaldab kasutada sõidukit ka töövälisel ajal," ütles Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets.

Keskerakondlasest peaminister Jüri Ratas kaitses parteikaaslasest haridus- ja teadusminister Mailis Repsi, kes meedia andmetel laseb autojuhil enda kuut last sõidutada, vahendas BNS. 

“Mailis Reps on pühendunud ning asjatundlik haridus- ja teadusminister, seda võivad kinnitada paljud valdkonna asjatundjad,” kirjutas Ratas sotsiaalvõrgustikus Facebook. “Lisaks sellele on ta kuue lapse tubli ema, kellel tuleb 24 tunni sees ühitada nii töö kui ka pereelu.”

Ratas lisas, et tema hinnangul on laste ja pere kaudu ministri ründamine sobimatu. “Mailis on ajakirjandusele ja avalikkusele oma selgitused andnud. Toetan Mailist ja hindan kõrgelt tema panust haridusvaldkonnas ning igapäevast tuge valitsuse töös,” sõnas Ratas.

Laidmets teatas, et ühtegi ministeeriumi töötajat ei ole survestatud ministri perekonna heaks tööle. HTM-i tugistruktuuride töötajad on andnud parima, et minister saaks eriti pingelistel tööpäevadel erilisel koroona-aastal oma tööülesandeid täita ja teda aidanud logistiliste probleemidega. “Rõhutan, et nimetatud transpordivahendi puhul on tasutud õiguslikult korrektselt erisoodustustasu, mis võimaldab kasutada sõidukit ka töövälisel ajal,” ütles Laidmets.

Eelmise autojuhi lahkumise põhjuseid ei pea kantsler tööandja ja töövõtja vahelisele kokkuleppele viidates väärikaks kommenteerida, öeldes vaid, et ministeeriumis on algatanud mitmeid struktuurimuudatusi, millest üks on ka autojuhi ja haldusspetsialisti tööülesannete ühendamine.

Õhtuleht kirjutas, et Mailis Reps väärkasutab ministeeriumi vara ja tööjõudu, lastes ministeeriumi autojuhil teha oma laste kooli- ja huvisõite. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.