"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
ELENA: Soovin lastele suuremaid, erinäolisemaid ja põnevamaid mänguplatse (0)
23. november 2020
Rene Suurkaev

"Mänguplatse on palju, aga need on suures osas väikesed, vanad, kõik sarnased, ühesõnaga igavad. Just sellepärast sõidame tihti teise linnaossa, kus on tõesti vahvad väljakud," rääkis 36-aastane koduperenaine Elena, et Nõmme mänguväljakutel on veel arenemisruumi.

“Elan Nõmmel ja ei saa küll öelda, et siin oleks kellegi huvid rahaliselt tugevalt alakaalus, pigem vastupidi! Tähelepanu jagub kõigile,” lisas Elena, et  alati võib ju olla parem.

“Kuna mul on kolm väikest last, siis mõtted liiguvad enamasti selles suunas. Mänguplatside osas on Nõmmel veel palju arenemisruumi. Mänguplatse on palju, aga need on suures osas väikesed, vanad, kõik sarnased, ühesõnaga igavad. Just sellepärast sõidame tihti teise linnaossa, kus on tõesti vahvad väljakud. Käime mängimas näiteks Kadriorus, vahel ka Kalamajas ja Pirital,” kirjeldas ta. 

“Kindlasti meeldib paljudele lastele võimalus ronida kõrgele ning see, et oleks ka väike väljakutse. Mina arvan, et paljud platsid on igavad just sellepärast, et seal on rohkem mõeldud ohutusele kui mängule,” tõdes Elena. 

Tema sõnul võiksid väljakutel olla suuremad ja kõrgemad ronilad, lossid, tunnelid, sillad, võrkseinad, ronimiskerad, kõrged liumäed, õue muusikariistad. Samuti liivakasti tarvikud nagu näiteks keti küljes ämber, millega saab liiva tõsta kuhugi kõrgemale. “Eestis pole seda kuskil näinud, aga Euroopas väga palju, ja see on alati laste hulgas väga popp.”

Ta lisas, et Nõmmel on päris palju teid, mis vajavad remonti, aga peab ütlema, et sellega ka tegeletakse igal aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.