"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Keskerakonna juhatus kinnitas Aabi ja Oti kandidatuurid (0)
24. november 2020
Scanpix

Keskerakonna juhatus kiitis heaks erakonna esimehe Jüri Ratase ettepaneku esitada haridus- ja teadusministriks praegune riigihalduse minister Jaak Aab ning riigihalduse ministriks riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Anneli Ott.

Keskerakonna juhatus kinnitas Jaak Aabi ning Anneli Oti kandidatuuri haridusministriks ja riigihalduse ministriks

Keskerakonna juhatus kiitis heaks erakonna esimehe Jüri Ratase ettepaneku esitada haridus- ja teadusministriks praegune riigihalduse minister Jaak Aab ning riigihalduse ministriks riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Anneli Ott, edastas Keskerakond.

Ratase sõnul on Aabi ja Oti näol tegemist kogenud ning suure töövõimega poliitikutega. “Jaak on töötanud õpetaja ja omavalitsusjuhina, kuulunud mitmesse riigikogu koosseisu ning panustanud ministrina kolmes valitsuses,” ütles Ratas ja lisas, et haridusvaldkond on Keskerakonna jaoks olnud alati väga oluline.

“Anneli Otil on pikk töökogemus nii kohalike volikogude kui valla- ja linnavalitsuse tasandilt. Samuti on ta Kagu-Eestist valitud Riigikogu liikmena seisnud Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest ning panustanud oma teadmiste ja oskustega haldusreformi edukasse rakendamisse,” lisas Ratas.

Aab sõnas, et koroonaviiruse levikust tingitud keerulisel perioodil tuleb tagada hariduasutuste sujuv töökorraldus, et õpetajate töökoormus jääks mõistlikule tasemele ja õppetöö sujuks võimalikult hästi.

“Mul on hea meel, et järgmise aasta riigieelarve eelnõus on teadus- ja arendustegevuse riigipoolne rahastus tõusnud esmakordselt ühe protsendini SKT-st. Nüüd tuleb keskenduda sisulisele poolele, et täiendavat rahastust võimalikult efektiivselt kasutada,” ütles Aab. “Kuigi järgmise aasta riigieelarves ei ole praeguse seisuga õpetajate palgatõusuks raha ette nähtud, seisan selle eest, et majanduse taastudes saaksime teema juurde tagasi tulla. Lähiajal seisab ees mitu olulist kohtumist, pärast mida saan konkreetsete ettepanekutega välja tulla.”

Ott ütles, et seisab ministrina eelkõige Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest ning samuti on tema sõnul oluline jätkata tööd Ida-Virumaa õiglase ülemineku kavandamisega, et leppida kokku kava eesmärkides ja põhisuundades.

“Jüri Ratase juhitud valitsus on kohalike omavalitsuste tulubaasi märkimisväärselt suurendanud. Keskerakonna valitsemise ajal on kohalike omavalitsuste tulud kasvanud 38 protsenti. Koroonakriisi tingimustes andis valitsus kohalikele omavalitsustele erakorralist abi 130 miljonit ja jättis alles kokkulepitud tulubaasi, mis aitab toetada ka kohalikku ettevõtlust,” lausus Ott.

“Suurt tähelepanu pööran ka sellele, kuidas tulevastes kriisiolukordades paremini toime tulla. Eelmise aasta oktoobritormi järel ilmnes tõsiasi, et kriiside juhtimises esineb kohaliku omavalitsuse tasandil pärast maavalitsuste kaotamist puudujääke.” 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.