"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Ohutusse rattasõitu on palju investeeritud, kui veel rohkem ootab ees (0)
25. november 2020

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis ütles, et tänu pikale ja soojale sügisele on rattahooaeg märkamatult hakanud kestma talveni.

“Hoolime rattaga liiklejatest ja kui piirkonnas rekonstrueeritakse või ehitatakse tänavaid, vaatame projekte selle pilguga, et oleks arvestatud ka rattasõitjate vajaduste ja turvalisusega,” sõnas Šillis.

Sellel aastal on Nõmmel rattaga liiklejate turvalisust tõstetud mitmel tiheda liiklusega tänaval. Märkimist väärib Tähetorni tänava tervikrekonstrueerimine, mille käigus rajati eraldi kergliiklustee. Eraldi rattaraja märgistamistööd on planeeritud järgmise aasta esimese kvartali lõppu. Detsembri teisel poolel avatav Viljandi mnt (Liivametsa-Pärnu mnt) lõik saab samuti kolme meetri laiuse jalg- ja jalgrattatee.

Sellel sügisel paigaldas SA Eesti Terviserajad Tallinna viis jalgrataste iseteeninduslikku remondipunkti, millest kolm asuvad Nõmme linnaosas. Needki suurendavad rattakasutamise mugavust ja nii ei pea rattur pelgama, et pisiviperus sunnib ratast pikalt käekõrval lükkama.

Aastal 2021. on plaanis valmis ehitada Männiku tee ja Liiva jaama tunnelid, mis hõlbustavad raudtee ja sõidutee ületamist rattaga.

“Järgmise aastal on plaanis Nõmmele suubuva Rahumäe tee rekonstrueerimine, mille äärde korraliku kergliiklustee rajamine on Nõmme linnaosa valitsuse vaatest tarvilik samm. Palusime selle suuna lisada Tallinna Rattastrateegia 2018-2028 dokumentidesse,” ütles Šillis. “Veel tahame alustada Kivimäe tn rekonstrueerimistöödega ja rajada Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala terviseraja II etapp, mis tõstab neis piirkondades rattasõidu mugavust ja ohutust.”

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.