Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Romantiline esietendus Vene Teatris "Erik ja Anna. Armastuse kunst" (0)
26. november 2020

10. detsembril kell 19 esietendub Vene Teatris kaasaja Eesti dramaturgi Tim Jansoni uus näidend, mille toob lavale Jaak Allik.

“Erik ja Anna. Armastuse kunst” on  näidend Mehest ja Naisest, sellest kui keeruline on täiskasvanuks saanud inimese jaoks mõista iseennast ja oma tundeid. Esmapilgul võib jääda mulje, et see on täiesti tavaline lugu sõprusest ja armastusest.  Kuid teatud hetkel saab selgeks, et näidendi kangelased otsivad meeleheitlikult pääsu üksindusest. Seetõttu võib lavastus ühele vaatajale tunduda komöödiana, teisele draamana.

 
Vene Teatri lavastus “Erik ja Anna. Armastuse kunst” ei ole lihtsalt selle näidendi esietendus. See on ka Eesti dramaturgi Tim Jansoni näidendi esmakordne lavastamine vene keeles. Varem on tema näidendeid lavastatud Kuressaare Teatris, Ugala Teatris ning samuti Kaunase Kammerteatris.
 
Osades Tatjana Kosmõnina ja Sergei Furmanjuk
Lavastaja Jaak Allik
Kunstnik Rosita Raud  (Eesti Noorsooteater)
Vene keelde tõlkinud Igor Kotjuh
Etendusel on sünkroontõlge eesti keelde.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.