"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel saab Euroopa Liidu toiduabi üle 1500 inimese (0)
27. november 2020
Albert Truuväärt

Sel nädalal jagab Eesti Toidupank koostöös Lasnamäe Linnaosa Valitsusega üle 1500 Euroopa Liidu toidupaki. 

“Toiduabi jagab jagamispunktis Eesti Toidupank koostöös linnaosavalitsusega. Linnaosavalitsuse töötajate kohustus on toimetada see toiduabipakk ka nende abivajajateni, kes on koduhooldusel või tervisega seotud põhjusel ei saa ise järele tulla. Kõigi toiduabipaki saajatega juba võeti ühendust ja anti teada, kuidas toidupakk kätte saada,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Toiduabipakis on kuivaineid, konserve, purgitoite, hoidiseid, kohvi ja teed. Tänavune toiduabi pakk kaalub 15,5 kg koosneb 19 koostisosa ja komplektis on 33 toodet. Toiduabi saamise kriteeriumid on üle Eesti kõigile võrdsed. 

Abipaki saajate nimekiri koostatakse toimetulekutoetuse ja kohaliku omavalitsuse toetuste saajate alusel. Näiteks saavad seekord Euroopa Liidu toiduabi need inimesed, kes selle aasta augusti või septembrikuus olid kas toimetulekutoetuse või kohaliku omavalitsuse toetuse saajad. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad kindla elukohata inimesed.

Abifondi toetuse kasutamist koordineerib Sotsiaalministeerium.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.