"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suur-Helsingi kehtestab kolmeks nädalaks ranged koroonapiirangud (0)
27. november 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Esitatud meetmed on karmid, ei või salata. Need panevad tavaelu mõneski mõttes pausile, aga see ongi nende ülesanne," ütles Helsingi linnapea Jan Vapaavuori.

Soome pealinn ja koos sellega Suur-Helsingi moodustavad linnad kehtestavad esmaspäevast alates kolmeks nädalaks uued ranged piirangud koroonaviiruse leviku pidurdamiseks, vahendas BNS kohalikke võime.  

Piirangud jõustuvad valdavalt esmaspäeval ja kehtivad 21. detsembrini. Vajadusel on neid võimalik pikendada.

Suletakse kõik avalikud asutused nagu spordisaalid, muuseumid ja rahvaülikoolid. Raamatukogud teenindavad lugejaid piiratud ulatuses, raamatud soovitatakse ette tellida ja iseteeninduses ära anda. Kõik siseruumides tegutsevad harrastusringid katkestavad töö, üle 20-aastaste harrastajatega ringid peatavad tegevuse ka väljas. Võistlused jäävad ära, aga võitlus- ja tippsportlased saavad treeninguid jätkata.

Gümnaasiumid ja kutseõppeasutused lähevad 3. novembrist kaugõppele, mis kestab aasta lõpuni.

Helsingi ja Uusimaa (Hus) ja Päijät-Häme ravipiirkonnas keelatakse kõik siseruumides, aga ka vabas õhus rohkem kui 10 osavõtjaga rahvakogunemised, teatas Lõuna-Soome haldusamet.

Tavaelu pannakse pausile

Lähikontaktides soovitatakse piirduda oma pere ja lähedastega. Era- ega perekondlikke kogunemisi ei soovitata ning tähtpäevade rahvarohkest tähistamisest tuleks loobuda. Matustel palutakse piirduda võimalikult kitsa omaste ringiga.

“Esitatud meetmed on karmid, ei või salata. Need panevad tavaelu mõneski mõttes pausile, aga see ongi nende ülesanne,” ütles Helsingi linnapea Jan Vapaavuori.

Uusimaa maakonnas, kuhu kuulub ka Helsingi, on registreeritud nädala jooksul ligi 1700 koroonaviirusse nakatumist. Husi peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et reede hommikul oli neil 84 haiglaravi vajavat koroonapatsienti.

Haiglasse jõdunud patisentide enamik on mehed ja suuremal osal neist on mingi varasem haigus, ehkki on ka seni päris terveid inimesi. Patisentide vanus on sügise algusega võrreldes tõusnud. Noorim patsient on praegu 27- ja vanim 89-aastane.

Husis prognoositakse, et järgmise kolme-nelja nädala jooksul patsientide arv tõuseb.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.