"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Raekoja platsil süttisid jõulutuled (0)
27. november 2020
Mats Õun

"Aastate vältel on saanud ilusaks tavaks ehtida meie vanalinn enne advendiaja algust ning koos tulede süütamisega Raekoja platsi uhkel kuusel avada samas ka jõuluturg," ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Haukanõmme sõnul on nii selgi aastal, ehkki jõuluturg jääb tänavu tavapärasest väiksemaks ja hajutatumaks. “Seda korvab aga kindlasti võimalus nautida jõuluvalgust ja -meeleolu kogu vanalinnas,” lisas ta. 

Vaata galeriid (34)

Õhtul kell 5 süütis Kesklinna vanem tuled Raekoja platsi jõulukuusel, mille kaunistused on mullusega võrreldes täielikult uuenenud – punaseid südameid asendab nüüd 300 kuldset kuuli. Samaaegselt avanesid jõuluturu väravad ja algas kauplemine maiustuste, käsitöö jm jõulukaubaga üheksas turukioskis.

Raekoja platsil hakkas keerlema kaks karusselli ja vanalinnas saab lõbusõitu teha jõulurongiga. Erinevalt eelnenud aastaist toob keskaegsele platsile rohkem elevust ka valguskuppel.

“Valguskuplisse seab ettevõtlusamet sisse turismiinfopunkti, kust võib reedest pühapäevani saada kell 10-18 teavet kultuuriprogrammi või muude advendi- ja jõuluaegsete sündmuste kohta linnas. Kutsume Raekoja platsil osa saama ka esimese advendiküünla süütamisest pühapäeval kell 14,“ lisas Monika Haukanõmm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.