"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Niguliste muuseum avab pühapäeval jõuluhooaja (0)
29. november 2020
Mats Õun

Esimesel advendil ehk pühapäeval algab Niguliste muuseumi jõuluaeg juba traditsiooniks saanud piduliku jõulupuu ja detsembrikuise publikuprogrammiga.

Juba viiendat aastat ehib jõulupuu dekoratsioonifirma Shishi. Selgi aastal jääb jõulukuuse teema kuni avamiseni kõigile üllatuseks. Esimese advendi puhul süüdatakse ehitud jõulupuul tuled ning külastajad on oodatud muuseumisse alates kella 12.45. Kell 13, 15 ja 16 toimuvad orelimuusika pooltunnid.

Niguliste muuseum ootab kõiki osa saama publikuprogrammidest ja terve advendiaja toimuvatest orelikontsertidest. Praegu on Nigulistes avatud suurejooneline näitus „Christian Ackermann. Tallinna Pheidias, ülbe ja andekas“, mis tutvustab Eesti barokiajastu skandaalseima ja võimekaima kujuri elu ja loomingut. Jõuluaegsed eriekskursioonid on sel korral pühendatud Christian Ackermannile ja barokiajastu kunstile.

Kahel advendikuu pühapäeval, 6. ja 13. detsembril saab kahes kõrvuti asetsevas Tallinna vanalinna muuseumis end mõnusalt pühade lainele häälestada. Niguliste muuseumis toimuvatele orelimuusika kontsertidele järgnevad jõuluehete töötoad Adamson-Ericu muuseumi kunstikeldris. Lisaks on jõuluehete töötoad Niguliste muuseumis 5. ja 12. detsembril.

Jõuluaeg Niguliste muuseumis kestab 10. jaanuarini. Täpsema programmiga saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Seoses epidemioloogilise olukorraga ning valitsuse ja terviseameti soovitustega palub Eesti Kunstimuuseum külastajatel hoida distantsi, kanda maski ja jälgida külastaja meelespead. Eesti Kunstimuuseumi filiaalides on tagatud võimalus hoida ohutut vahemaad, liikuda saalides hajutatult ning kontaktid on viidud miinimumini. Muuseum on kasutusele võtnud täiendavad tervisemeetmed ja külastus on turvaline.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.