"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Raekoja platsi külastab sel aastal hologramm-jõuluvana (2)
29. november 2020
Mats Õun

"Hologramm-jõuluvana on üks Tallinna jõulu-uuendustest, mis loob pühademeeleolu, aga on samas igati turvaline lahendus," põhjendas abilinnapea Aivar Riisalu.

Esimesel advendil, 29. novembril kell 15, alustab Tallinnas Raekoja platsil tööd Eesti esimenehologramm-jõuluvana, kes jääb sinna 10. jaanuarini. Oma virtuaalse teisikuga on tema esimesel tööpäeval kaasas ka jõuluvana ise. 

Vaata galeriid (19)

“Hologramm-jõuluvana on üks Tallinna jõulu-uuendustest, mis loob pühademeeleolu, aga on samas igati turvaline lahendus. Linn on koos partneritega sügisest saadik nuputanud, kuidas tuua muinasjutulised jõulud Tallinna ka koroona ajal ja tehnoloogia on meile abiks,” ütles Riisalu. “Oluline on see, et vanalinna jõulumeeleolu otsima tulles oleksid inimesed ka üksteise suhtes hoolivad, hoiaksid distantsi ja kannaksid rahva seas maski.”

Hologramm-jõuluvana loonud KNM Eesti OÜ juhatuse liikme Alfred Dudari sõnul on tegemist maailma esimese Hypervsn holograafilise projektsiooni tehnloloogia abil välitingimustesse disainitud hologramm-jõuluvanaga. “Uudne ja ainulaadne on Hypervsn tehnoloogia puhul ka see, et huvilistel on võimalik hologrammi filmida ning pildistada,” lisas Dudar.

Hologrammi esmaesitlusel saab kuulda nii seda, kuidas jõuluvanal jõuludeks valmistumisega läheb, kui ka seda, miks Raekoja plats on just jõulude ajal üks väga eriline koht.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

marcus
14. veebr. 2022 00:27
jõuluvana päris
Vaatleja
19. dets. 2020 13:44
Hologramm või päris aga kokkuvõttes on nii üks kui teine mõeldud inimeste kokku meelitamiseks, mis praegusel ajal on küll pigem kurjast ning ei imestaks, kui pärast kogu seda pühadetralli oleks meil nakatumine mitte enam 500 vaid palju palju kordi suurem ehkki sisemas loodan, et inimeste palju ürgsem enesesäilitusinstinkt ja arukus on siiski tugevamad kui juba uuematelt Aafrika esiisadelt -emadelt päritud trallitamiskirest.