"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustamäe meditsiinilinnakusse arendatakse uut kompetentsikeskust naistele ja lastele (0)
30. november 2020

"Lastehaigla ja Regionaalhaigla tiheda koostöö loogiline jätk on ühise tegevuse võimestamine just naiste ja laste tervise teemadel," põhjendas Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.

Täna allkirjastasid Tallinna Lastehaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla hea tahte lepingu Põhja-Eesti Laste- ja Naistekliiniku funktsionaalse arengukava väljatöötamiseks. 

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees dr Katrin Luts ütles, et Põhja-Eesti Laste- ja Naistekliiniku näol oleks tegemist põhimõttelise muudatusega Eesti meditsiinimaastiku ühes valdkonnas – perinatoloogias –, mida on peetud vajalikuks ja millest on räägitud juba viimased kolmkümmend aastat ning mille rajamisega oleme arenenud riikidest ammu maha jäänud.

“Lastehaigla ja Regionaalhaigla tiheda koostöö loogiline jätk on ühise tegevuse võimestamine just naiste ja laste tervise teemadel. Mustamäe meditsiinilinnaku terviklikkuse jaoks on see areng möödapääsmatult vajalik,” ütles Peedu. “Oleme väga rõõmsad, et anname ühiselt kompetentsikeskuse arengukava luues koostööle ka lepingulise vormi.”

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks märkis, et uue kompetentsikeskuse moodustamisel on oluline roll ka Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinikul ehk Pelgulinna sünnitusmajal, mis hakkab tulevikus kuuluma kompetentsikeskuse koosseisu.

“Meie naistekliinikus töötavad tipptasemel spetsialistid, kel on pikaaegsed kogemused sünnitusabi, günekoloogia ja neonatoloogia valdkonnas. Koostöös Lastehaigla ja Regionaalhaigla spetsialistidega saame panna tugeva aluse uuele kompetentsikeskusele, et jätkata maailma tasemel abi andmist naistele ja lastele,” ütles Moks.

Perinatoloogiakeskus leiab rahastamist Euroopa struktuurfondidest ning saab valmis hiljemalt aastaks 2027.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.