"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peaasi.ee kutsub annestustalgutel toetama vaimse tervise esmaabi koolitusi (0)
30. november 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Kriisiajal on nii õpetajatel kui lastel olnud raske ja vaimse tervise probleemid on laste ning noorukite tervise osas kõige tähtsam teema," ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. 

Peaasi.ee kogub homme, 1. detsembril  toimuvatel vabaühenduste annetustalgutel toetust, et läbi viia vaimse tervise esmaabi koolitusi kooliõpetajatele.

Peaasi.ee eesmärgiks on aastaks 2022 koolitada 1% eesti inimestest vaimse tervise esmaabi andjateks. Sealhulgas on soov suuremat tähelepanu pöörata koolidele ja õpetajatele, 10% õpetajatest peaks kahe aasta jooksul saama vaimse tervise esmaabi koolitusel osaleda. Plaan on alustada Riigigümnaasiumitest. 

“Kui vaimse tervise raskustega õigeaegselt tegeleda sujub õppetöö paremini nii õpilastel kui ka õpetajatel. Kriisiajal on nii õpetajatel kui lastel olnud raske ja vaimse tervise probleemid on laste ning noorukite tervise osas kõige tähtsam teema,” ütles Oidermaa. “Meie unistus on, et iga Eesti noor saaks vaimse tervise mure korral märgatud ja toetatud.”

Vaimse tervise esmaabi on lihtne viiest sammust koosnev tugi, mida saab pakkuda, kui märkad oma lähikonnas kedagi, kes abi võib vajada. Sarnaselt füüsilise tervise esmaabiga on selle andmine jõukohane igaühele, kes on läbinud koolituse ning enda selle põhimõtetega kurssi viinud.

Hiljutise “Püsime koos” teavituskampaania tulemusel selgus, et üle poolte eesti inimestest pöörduks esimesena oma lähedase poole, 94% on valmis lähedast toetama vaimse tervise murede korral. “Selleks, et oleks piisavalt julgust ja oskusi, on vaimse tervise esmaabi hea vahend,” lisas Oidermaa.

Infot Peaasi.ee annetustalgute kohta saab siit

Kui soovid oma panuse anda Peaasi eesmärgile, siis külasta annetuskeskkonda

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.