"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme läks üle korraldatud jäätmeveole (0)
01. detsember 2020

Alates 1. detsembrist kehtib Nõmme linnaosas korraldatud jäätmevedu, mis võimaldab linnaosa vanema Grete Šillise sõnul teha paremat järelevalvet selle üle, mis kinnistud on jäätmeveoga liidetud ning millised mitte. "Nii saab jäätmekäitlusse hõlmata kõik jäätmetekitajad - ka need kes seni on prügiveoteenusest kõrvale jäänud," kinnitas Šillis.

“Korraldatud olmejäätmete veo põhieesmärgiks on hoida keskkonda ja hõlmata teenusega kõik jäätmetekitajad,” rääkis Šillis. “Nõmme linnaosas on vähemalt 85% jäätmetekitajatel juba kehtiv leping AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus (TJT), neil jätkub olemasolev leping uue hinnakirja alusel.”

TJT alustab korraldatud jäätmeveo teenuse osutamist Nõmme linnaosas alates 1. detsembrist 2020. “See vähendab keskkonda sattuvate jäätmete hulka. Korraldatud jäätmevedu annab igale elanikule ja ettevõtjale kindluse, et tema olmejäätmed käideldakse võimalikult keskkonnasõbralikult ning parima hinnaga,” ütles Šillis. “Selleks, et olmejäätmed saaksid kõik ära veetud, tuleb elanikel, korteriühistutel ja ka ettevõtetel sõlmida jäätmeveoleping AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskusega.”

Klientidel, kellel on juba kehtiv TJT leping ning kes ei soovi lepingut tulenevalt korraldatud jäätmeveo algusest muuta, jätkub olemasolev leping uue hinnakirja alusel. Täpsem info saadetakse jäätmevedaja poolt ka lepingus esitatud kontaktaadressile.

Lepingu saab sõlmida iseteeninduskeskkonnas www.tallinnavedu.ee (kus on nähtav ka hinnakiri) ja TJT kontoris kohapeal. Rohkem infot saab: 609 6410.

Korraldatud jäätmeveo leping sõlmiti Tallinna Ettevõtlusameti ja TJT vahel viieks aastaks, leping kehtib kuni 31.07.2025. Veetavad jäätmeliigid on segaolmejäätmed, paber- ja kartongijäätmed, biolagunevad jäätmed ning suurjäätmed. Ühtlasi tuletame meelde, et biolagunevad jäätmeid ei tohi paigutada olmejäätmete mahutisse, need tuleb koguda liigiti ning anda üle või kinnistul kompostida.

Pakendijäätmete äraveo võimaluste kohta saab infot Tallinna kodulehelt (www.tallinn.ee/est/keskkond/pakendipunktid).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.