"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kõlvart: pidusid ei tee aga ilutulestiku ikka (0)
02. detsember 2020
Mats Õun

"Meie lähtume sellest, et sel aastal ilutulestik peab toimuma, aga viisil, et inimesi maksimaalselt hajutada. Ehk siis mitte ühes kohas Vabaduse väljakul aga vähemalt viies-kuues kohas, erinevates linnaosades," rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart

Kõlvarti sõnul suuri aastavahetuse pidustusi sel aastal korraldada ei saa. “Vabaduse väljakul kontserti sel aastal ei toimu. Aga meil praegu igas linnaosas korraldatakse juba praegu huvitavaid programme,” nentis Kõlvart.

Linnapea sõnul lähtutakse sellest, et ilutulestik oleks maksimaalselt keskkonnasõbralik. “See on meie praegune plaan. Kas elu toob korrektiive, seda on praegu raske ennustada. Aga valmisolek meil on ja soov inimesi sellel raskel ajal natuke rõõmustada, on ka olemas,” rääkis ta.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu kinnitas, et Tallinn on tänavu väga suurt tähelepanu pööranud valguslahendustele. “Neljandast kuni kuuenda detsembrini toimub Tornide väljakul valgusfestival ja sealsamas lähedal Snelli tiigi ääres saab olema väga ilus valgustus. Inimesed ilmselt on märganud, et Vabaduse platsil on valguspurskkaev,” loetles Riisalu. “Lisaks sellele on meil linnaruumis veel ka rekorditeraamatusse jõudev maailma suurim pilliroost kuusk.”‘

Abilinnapea kutsus väiksemaid linlasi virtuaalselt külastama Tallinna raekoda, kus on võimalik kohtuda jõuluvanaga otse Rovaniemist. “Seal toimub tema kontorist igal pühapäeval kella kolmest kella viieni otselülitus. Sellega saab liituda läbi Tallinna linna kodulehe visittallinn.ee. Ja see jõuluvana oskab rääkida kolmes keeles,” kinnitas Riisalu.

Riisalu sõnul ei saa inimestelt täielikult ära võtta vabas õhus liikumise võimalusi. “Kinnitan Tallinna linnavalitsuse poolt, et me anname endast absoluutselt kõik, et leida neid kompromisse halva pandeemilise olukorra ja teie imearmsa ja ilusa jõuluaja vahel,” lausus ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.