"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
KredEx on ettevõtjatele kättesaadavaks teinud 442 miljonit eurot (1)
02. detsember 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Alati ei jõua kõik taotlused allkirjastatud lepinguteni, aga see ongi meie ülesanne – luua ettevõtjate vajadusele võimalus ja valikuvariant," sõnas KredExi juhatuse esimees Ivo Kuldmäe.

Alates märtsikuust on KredEx nii erakorraliste kui ka tavateenuste raames sõlminud 670 käendus- ja laenulepingut kogumahus 442 miljonit eurot. Lisaks muutis KredEx ettevõtjate tagasisidele tuginedes erakorralise käibelaenu perioodi 72 kuuni, mis on varasemaga võrreldes kolm korda pikem. Muudatuse eesmärk on aidata ettevõtetel muutuvas majanduskeskkonnas paremini kohaneda.

Kuldmäe sõnul on edaspidi plaan arendada kriisimeetmeid kui terviklikku paketti ning pakkuda seeläbi rohkematele ettevõtjatele veelgi laiemat tuge.

“Peame olema senisest süsteemsemad oma teenusportfelli arendamisel. Huvi meie meetmete vastu on pärast suveperioodi taas kasvule pööranud, oleme tõhustanud ja täiustanud oma sisemisi protsesse ning oleme valmis ettevõtjatele veelgi mitmekülgsemat tuge pakkuma. Üksikute muudatuste tegemise asemel käsitleme edaspidi pakutavaid teenuseid kui terviklikku paketti,” ütles Kuldmäe.

“Positiivsete otsuste ja veel allkirjastamata lepingute mahtu arvestades oleme ettevõtjatele potentsiaalselt kättesaadavaks teinud 456 miljoni euro. Alati ei jõua kõik taotlused allkirjastatud lepinguteni, aga see ongi meie ülesanne – luua ettevõtjate vajadusele võimalus ja valikuvariant,” lisas KredExi juht.

Kolmanda kvartali seisuga on aastases vaates KredExi käenduste portfell kasvanud 51% ning laenude portfell 16 korda. Seejuures on maksehäirete ja kahjujuhtumite arv seni püsinud väike. KredExi ettevõtete portfelli kuulub ligi 835 ettevõtet ning portfelli maht oli 30.09.2020 seisuga 346 mln eurot.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

rahamassinas käima
2. dets. 2020 08:31
Elik mis muud kui rahamassinas Sampo käima mis parata katkuaeg.