"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme Kultuurikeskus saab parema siseõhu (1)
02. detsember 2020
Riho Kirss

Novembri viimastel päevadel algasid Nõmme kultuurikeskuse ventilatsiooni ja katuse remonditööd, mis kestavad kolm kuud. Ehitustöödest tingituna ei toimu alates jõuludest üritusi ja huvitegevus kolitakse asenduspindadele.

Nõmme ühe maamärgi, pearistmiku ääres asuva kultuurikeskuse ventilatsiooni ja katusevahetuse tööd on alanud.

“Planeerisime ehitustöid pikalt, kuna 18 aastat tagasi ehitatud ventilatsioonisüsteem ei vastanud juba ammu kultuurikeskuse vajadustele. Töödeks eraldati vahendeid 2020. aasta riigi lisaeelarvest,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. “Teise korruse ringiruumide ja esimese korruse saalide ventilatsiooniseadme olid tagatud ühe seadmega. See tähendas, et suures saalis, kus toimuvad suuremate kollektiivide treeningud ja avalikud üritused, ei saanud kasutada täisvõimsusel ventilatsiooni, kui samal ajal toimus teise korruse ringiruumides tegevus. Lisaks ei taganud senine ventilatsioon piisavat õhuvahetust ning puudus jahutamise võimalus suvel.“

Ventilatsiooni projekteerimistöödega alustati juba kevadel ning ehitusluba väljastati sügisel. Lisaks ventilatsioonitöödele asendatakse ka senine lamekatuse kattematerjal, remonditakse kammersaal, ehitatakse pööningule minekuks pääsutee ning soojustatakse pööning.

Kultuurikeskuse huvitegevusele asenduspindade otsimine veel käib, osa huvitegevusest toimub remondi ajal Nõmme muuseumis, Nõmme Majas ja Nõmme Vaba Aja Keskuse ruumides.

Töid teostavad Viljandi Õhumeister OÜ ja Siim Ehitus OÜ. Ehitustööde maksumus on 227 040 eurot. Remonditööd lõppevad 2021. aasta veebruaris.

 

Foto autor on : Riho Kirss.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tehnik
2. dets. 2020 22:28
http://www.pealinn.ee/tagid/arvamus/video-korteriuhistute-liit-renoveerimata-majades-elavad-inimesed-n260428