"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik lahkub ametist (0)
02. detsember 2020
Mats Õun

"Kahjuks oli tõesti kujunenud olukord, kus ma terviseametis enam jätkata ei saanud. Ma ei soovi koroonaviiruse vastases võitluses kõrvale jääda, aga teha seda teises tempos," ütles Terviseameti Põhja regiooni juhtinud Ester Öpik.

Öpikul oli sel esmaspäeval viimane tööpäev, vahendas BNS Eesti Ekspressi. 

29. veebruarist alates koroonakriisi lahendamisega tegelenud naine oli talvest alates puhanud vaid paar päeva. “Suvel ei olnud meil ka peadirektorit. Kriis oli läbi rahva, aga mitte meie jaoks. Oli teada, mis sügisel tuleb. Kõik see jättis jälje,” ütles Öpik.

Ülepinge tõttu viibis ta viimased kolm nädalat töölt eemal. Sel ajal mõistiski ta, et tasub aeg maha võtta ja vastutus teistele inimestele edasi anda. “Kahjuks oli tõesti kujunenud olukord, kus ma terviseametis enam jätkata ei saanud. Ma ei soovi koroonaviiruse vastases võitluses kõrvale jääda, aga teha seda teises tempos,” ütles Öpik.

Ta on pidanud juba kõnelusi uue töökoha asjus.

Tänavu suvel lahkus peadirektori ametist Merike Jürilo, kellega Ester Öpik konkureeris 2017. aastal terviseameti juhi kohale. Nad klappisid omavahel ja Õpikust sai Jürilo tiimi liige.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.