"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
AITA VALIDA: Kes võiks olla Aasta Arst 2020? (0)
03. detsember 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"2020 oli aasta, millist pole enne kogenud ei ükski arst ega patsient – piltlikult öeldes keerati kõik pea peale," lausus Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.

Meditsiiniuudiste portaal www.arst.ee ning Eesti Tervise Fond kutsuvad taas patsiente valima oma lemmikarsti. Sel aastal kuulutatakse Aasta Arst välja juba 19. korda.

“2020 oli aasta, millist pole enne kogenud ei ükski arst ega patsient – piltlikult öeldes keerati kõik pea peale,” lausus Merilind. “Koroona epideemia jõudmine tõi palju segadust ning hirmu, seda nii arstide kui patsientide osas. Ei teadnud me ju keegi ette, milliste raskustega tuleb silmitsi seista. Meie arstid andsid olukorras endist parima – lisaks arsti rollile tuli üle võtta ka psühholoogi roll, et kuulata inimeste muresid ning rahustada neid,” rääkis Merilind.

“Väga paljud arstid tegid eriolukorra ajal e-konsultatsioone, mis andis arsti-patsiendi suhtele juurde täiesti uue mõõtme. Kindlasti peab mõtlema, kuidas saaks e-kanaleid veelgi paremini kasutada, aga loodame, et säilib ka isiklik kokkupuude patsiendi ja arsti vahel. Kindlasti sai nii mõnigi patsient tänu e-kanalitele oma arstiga paremini tuttavaks ning hea kogemuse osaliseks,” lisas Eero Merilind.

“Kuna tegemist oli arstide jaoks eriti keerulise ja veelgi töömahukama aastaga, siis mitte miski ei motiveeri arste paremini kui hea sõna,” märkis Merilind. “Kutsun kõiki patsiente jagama oma head kogemust pere- või raviarstiga meditsiiniportaalis www.arst.ee. Kiitus on miski, mida tehes tunned ennast hästi, veelgi paremini aga tunneb ennast kiituse saaja.”

Oma lemmikarstist saab teada anda ka posti teel: Eesti Tervise Fond, Pärnu mnt 289-1, Tallinn 11621. Kandidaate saab esitada kuni 20. detsembrini. Esitatud kandidaatide hulgast teeb otsuse žürii, kuhu kuuluvad perearst Eero Merilind, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa ning sotsiaalminister Tanel Kiik.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.