"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jõulupuu jõudis Pirita kloostri varemete vahele (0)
03. detsember 2020

"Kuuse toomine kloostrivaremete alale ja selle püstipanek nõudis nuputamist, sest alal kehtivad ranged muinsuskaitsenõuded ning neist tuleb kinni pidada. Kõik sujus lõpuks hästi ja nüüd ootab kuusepuu ehtimist," kirjeldas Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat. 

Hommikul püstitati Pirita kloostri varemete vahele jõulukuusk, mille ümber hakatakse rajama Pirita Kloostri Jõulumaad.  

“Pirita Kloostri Jõulumaa kuusepuu on kasvanud metsas, on umbes kümme aastat vana ja kõrgust on puul kuus meetrit. Kuuse toomine kloostrivaremete alale ja selle püstipanek nõudis nuputamist, sest alal kehtivad ranged muinsuskaitsenõuded ning neist tuleb kinni pidada. Kõik sujus lõpuks hästi ja nüüd ootab kuusepuu ehtimist,” kirjeldas Liinat. 

Pirita jõulupuu asub erilises kohas ja saab erilise kaunistuse. “Kuuse kaunistamisel saavad osaleda kõik inimesed, saates omatehtud jõuluehteid konkursile,” sõnas Liinat. Jõuluehete konkurss kestab 9. detsembrini ja ehted palume saata või tuua Pirita linnaosa valitsusse aadressil Kloostri tee 6. “Oodatud on kõik omanäolised ja põnevad jõulukaunistused,” utsitas linnaosavanem. Kindlasti palume ehetele lisada juurde valmistaja kontaktandmed.

Koos jõulupuu ehtimisega saabki hoo sisse Jõulumaa rajamine – valgustus, telgid kauplejatele, lava esinejatele jne. 

Pirita Kloostri Jõulumaa avab väravad kolmandal advendipühapäeval, 13. detsembril kell 12. “Siis süütame jõulupuul ka küünlad,” ütles Liinat. Jõulumaa kestab kuni 20. detsembrini, kuid ehtes kuusepuu jääb kloostrimüüride vahele kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini, mil jõulupühadele joon alla tõmmatakse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.