"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakond: seisame tasuta vaktsineerimise eest (1)
04. detsember 2020
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Keskerakond seisab tasuta vaktsineerimise võimaldamise eest kõigile Eesti elanikele, alustades eesliinitöötajate ja COVID-19 riskirühmadega," märgiti Keskerakonna volikogu avalduses. 

Keskerakonna volikogu tegi reede õhtupoolikul avalduse, milles kinnitas, et Keskerakond seisab tasuta vaktsineerimise võimaldamise eest, vahendas BNS. 
 
“Koroonaviiruse SARS-CoV-2 levik Eestis on kriitiliselt kõrge ning tervishoiusüsteemi ähvardab ülekoormus. Meie eesmärk on peatada viiruse leviku kasv ning viia nakatunute arv langustrendi tagades samal ajal ühiskonna maksimaalne toimimine. Selleks peavad pingutama valitsus ja riigiasutused, kohalikud omavalitsused, erasektor ning kõik Eestimaa elanikud. COVID-19 viirushaiguse pidurdamisel kasutame tõendus- ja teaduspõhiseid meetmeid – riik on otsuste langetamisel arvestanud ekspertide, teadlaste ja teadusnõukoja prognooside ning ettepanekutega,” märgitakse avalduses.

Volikogu kinnitusel on väga oluline, et 2021. aasta riigieelarve eelnõu näeb ette lisaraha tervishoiule ning teadusrahastuse kasvu ühe protsendini sisemajanduse koguproduktist. “Teadusrahastuse kasv ühe protsendini on oluline verstapost, milleni jõudmisega kinnitame, et teadmised ja nutikad lahendused on Eestis au sees. See on nii kriisidega toime tulemise, tootlikkuse ja elatustaseme kasvu kui hea hariduse ja kultuurielu tagamise alus,” tõdes erakond.

“Keskerakond seisab tasuta vaktsineerimise võimaldamise eest kõigile Eesti elanikele, alustades eesliinitöötajate ja COVID-19 riskirühmadega. Praegu tuleb meil aga vähendada oma kontaktide arvu ning veeta jõulud ja aastavahetus lähemas pereringis. Jätame ära suured peod, kasutame võimalusel kaugtööd ning rahvarohketes kohtades hoiame distantsi ja kanname maski. Nii anname igaüks olulise panuse koroonaviiruse leviku tõkestamisse,” kinnitas volikogu avalduses.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tasuta vaktsineerimine
5. dets. 2020 07:52
Tasuta vaktsineerimine vabatahtlikuse alusel ja eelkõige eesliinil olijaile. Ainuvõimalik lähenemine katkuajal.