"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinn osaleb e-teenuste arendamise välisprojektis (0)
04. detsember 2020
Mats Õun

"Tihti tunnetame, kuidas viisil või teisel meie digitaalne edulugu enam sprinti ei jookse," lausus abilinnapea Aivar Riisalu. "Et seda meiega ei juhtuks, peame me igalt poolt maailmast üritama kokku võtta parimaid praktikaid

“E-teenuse kvaliteet ja e-teenuste disain nõuab pidevat protsessis osalemist,” selgitas Riisalu põhjust, miks Tallinn 1. detsembril käivitunud välisprojektis osaleb.

“Tihti tunnetame, kuidas viisil või teisel meie digitaalne edulugu enam sprinti ei jookse,” lausus ta. “Et seda meiega ei juhtuks, peame me igalt poolt maailmast üritama kokku võtta parimaid praktikaid ja kuna meil on suhteliselt hea renomee, siis meid ka sellistesse projektidesse kaasatakse. Vähe sellest, et me sealt ise uusi teadmisi saame, meil on tegelikult oma olemasoleva baasi pealt teistele ka palju rääkida.”

Tallinnas on 583 erinevat teenust. Uue Strateegiakeskuse loomine nõuab kiiret arengut. Aivar Riisalu hinnangul peame selles valguses läbi vaatama kogu e-tiigri olemuse.

Linna kogu IT-platvorm nõuab värskendamist. Vastavaid teenuseid hakkavad arendama ning auditeerima loodava Tallinna Strateegiakeskuse teenusedisainerid koostöös linna IT-teenistusega.

Tallinna infotehnoloogia direktor Martin Männil hindas avaliku platvormi IT-teenuseid Eestis päris heaks.

“Aga kohati on nad nagu vana Volvo, mis sõidab hästi, läheb hästi käima, aga kui sa viid last sellega kooli, palub ta sul end kvartal varem maha lasta,” lausus ta. “Me näeme, et avaliku sektori teenused saaksid olla palju kliendikesksemad, palju mugavamad.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.