"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Toompargis süütati valgustammede allee tuled (0)
04. detsember 2020
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Need tammed on see aasta siin, sest tegelikult on ju Tallinn üks tervik," ütles kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Täna õhtul toimus Toompea nõlval, Snelli tiigi ääres, sümboolne tseremoonia, mille käigus süütasid kõikide Tallinna linnaosade vanemad kaheksa valgustamme tuled.

Valgustammede installatsioon avati algselt Eesti Vabariigi 100.aastapäeva auks igas linnaosas. Nüüd on need tammed toodud Toomparki, kus need kaunistavad jalgtee ääri.

“Need tammed on see aasta siin, sest tegelikult on ju Tallinn üks tervik,” ütles kesklinna vanem Monika Haukanõmm. “See sümboliseerib kaheksa linnaosa ühtsust. Ma usun, et kui linnaosad hoiavadki kokku sümboolselt siis nad on tugevamad ja mõjuvad hästi. Ka inimesed peaksid jõuluajal toetama üksteist, siis see mõju ja sünergia on meil suurem,” lisas ta.

Jõulumeeleolu pakkuv tammeallee on vaid üks linnaosa kaunistavaid valgusinstallatsioone. Kesklinnast leiab neid mitmeid, samuti on suurejooneliselt jõuludeks valmistunud ka Põhja-Tallinna linnaosa.

“Põhja-Tallinn on ka päris ilus ja värviline. Ma ütleks, et sellel aastal meil on mitu tähtsat punkti,” rääkis oma linnaosa jõuludest Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Järvelaid. “Välja võib tuua selle, et Stroomi rannas on meil alates esimesest advendist avatud jõulumaa. Seal on jõulukuusk, rannahoone on saanud jõulukuue ja üldse on seal palju valgust. Inimesed on selle väga hästi vastu võtnud.”

Tallinn särab tuledes ning kõik linnaosad on andnud endast parima, et jõulurõõmu pakkuda ning halli ilma tuledesäraga hubasemaks muuta. Kohal oli ka Haabersti linnaosavanem, kes rääkis Õismäe tiigi äärsetest dekoratsioonidest ja valguslahendustest.

“Eriti rõõmus meel on mul loomulikult Õismäe tiigi üle,” avab Haabersti jõulude tagamaid linnaosa vanem Andre Hanimägi. “Tiigi ümber on esmakordselt valguskett ja elanikud on selle üle väga rõõmsad. Seda saab nautida nii kohapeal kui ka tiiki ümbritsevate majade akendest,” lisas ta. “Kui eelmisel aastal lisasime siia tiigi äärde kolm värvilist inglit, mis olid ka populaarsed fotokohad, siis sel aasta on siia lisandunud ka suur jõulupall, kitsekesed ja kingitused.”

Tuleval nädalavahetusel on hea aeg perega erinevate linnaosade jõulumaagiat imetlema minna. Snelli pargi valgustammed jäävad aga linnaruumi kaunistama jaanuari lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.