"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme linnosavalitsus tähistab kalendriga Nikolai von Glehni 180. sünniaastapäeva (0)
07. detsember 2020

"2021. aasta kalendri väljaandmisega soovime mäletada ja meenutada meest, kes julges suurelt unistada ja lõi tingimused Nõmme linna tekkeks. Nikolai von Glehni 180. sünniaastapäev tuleval aastal on hea põhjus meelde tuletada, milline oli Nõmmel elu sajand ja rohkem aega tagasi," ütles Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.  

Nõmme linnaosa valitsuse 2021. aasta kalender on pühendatud Nõmme linna rajajale, Nikolai von Glehnile, kelle sünnist möödub juulis 180 aastat.  

“Nõmme kalendreid oleme välja andnud ka eelnevatel aastatel ja need on saanud palju positiivset tagasisidet. 2019. aastal ilmus kalender “Nõmme inimesed” ja 2020. aastal sai kalendri piltide kaudu vaadata Nõmmet linnulennult droonifotode abil,” lisas linnaosavanem.

2021. aasta Nõmme kalendrist leiab fotosid peamiselt 1920-1930ndatest aastatest. Fotodel on näha, kuidas valmis Vabaduse puiestee, milline oli vaade Nõmme-Mustamäe nõlvalt, kuidas nägi välja esialgne Kalevipoja kuju ja esimene Nõmme pritsimaja. Fotod pärinevad ajaloolase Leho Lõhmuse kogumikust, kes aitas kalendri piltide valimise ja tekstide loomisega. 

Lisaks riiklikele tähtpäevadele, on kalendris ära märgitud Nõmme tähtpäevad, aga ka mitmed linnaosas toimuvad üritused.

Kalendrit kauplusest osta ei saa, küll aga jõuab see otsepostituse vahendusel linnaosa elanike postkastidesse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.