"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Inimesed pelgavad kaugvastuvõtte tegevate meedikute kõnedele vastata (0)
07. detsember 2020
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Meie palve patsientidele on see, et kui te teate, et olete ennast kirja pannud ambulatoorsele vastuvõtule, uuringule või protseduurile, palun võtke telefon vastu," sõnas Ida-Tallinna Keskhaigla klienditeenindusjuht Lea Karik.

Kaugvastuvõttude tegemise võimalus on kõikidel Ida-Tallinna Keskhaigla arstidel. Enamik kaugvastuvõtte tehakse korduvate vastuvõttude arvelt. Kaugvastuvõtud on ka logopeedil, psühholoogil, tegevusterapeudil ja füsioterapeudil.

Ida-Tallinna Keskhaigla klienditeenindusjuht Lea Kariku hinnangul pelgavad inimesed petukõnede ohvriks sattumist ega julge vastu võtta ka kaugvastuvõtte tegevate meedikute kõnesid ega helista ka tagasi. “Meie palve patsientidele on see, et kui te teate, et olete ennast kirja pannud ambulatoorsele vastuvõtule, uuringule või protseduurile, palun võtke telefon vastu.”

Alates novembri keskelt on võimalik teha ka esmaseid vastuvõtte kaugvastuvõtuna, mistõttu tervishoiutöötaja otsustab, kuidas haiget nõustatakse. Selleks, et kaugvastuvõttu teha, on vajalik eelnevalt patsiendiga kokku leppida ja selleks talle ka helistatakse.

Meili teel patsiente ei nõustata juba võimalike turvariskide tõttu, pealegi on eakamatel raske internetti kasutada ja nad vajavad selleks kõrvalist abi. Ida-Tallinna Keskhaigla endokrinoloogiakeskuse juhataja Ülle Jakovlev kinnitab, et telefoni teel saavad tohtrid enamuse asju patsientidega aetud välja arvatud mõned seigad: “Kui peab õpetama midagi tegema ja me peame nägema, kuidas patsient ennast näiteks süstib, siis see väike puudus on, aga video variante me praegu ei kasuta.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.