"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Muinasjutuline jõuluaeg kutsub põnevale ekskursioonile (0)
07. detsember 2020
Ksenija Kurs

Muinasjutuline jõuluaeg Tallinnas pakub imelisi vaatemänge üle kogu linna.  Loomulikult on jõulumuinasjutu südameks just  vanalinn ja traditsiooniline Raekoja platsi jõuluküla.

Tallinna Panoraam käis uudistamast jõuluturgu, mis on avatud olnud üle nädala. Olgugi, et sel aastal toimub turg vähendatud mahus, toob see siiski naeratused näole. Ning kõigil, kel veel kingitused valimata, on võimalus just jõuluturult midagi südantsoojendavat leida. Kingivalik jõuluturul on lai, alustades kodumaise disainina valminud helkuritest ja suveniiridest ning lõpetades CD plaatide ja raamatutega, millel on autogramm sees.

Tallinna Panoraam küsitles saates jõuluturu külastajaid ning selgus, et inimestel on hea meel, et vaatamata karmile viiruseperioodile on linn otsustanud siiski panustada ka jõulumeeleolu loomisele. “Mul on hea meel, et jõuluturg ikkagi on, natukene küll vähendatud mahus aga on tore, et on jõuluturg,” ütles Anne. “Väga tore, on rahulikum natukene,” lisas Ene.

Vanalinna jõulumaa ootab kõiki ka erilisele ekskursioonile. “Sellel ekskursioonil räägivad giidid väga palju jõuludest ja viivad sellistesse vanalinna paikadesse, mis on seotud jõuludega. Näiteks Pikale tänavale, Mustpeade maja juurde või Niguliste kiriku juurde,” täpsustas Tallinna Giidide ühingu liige Katri Kulm.

Loomulikult jagub kaasahaaravaid tõmbenumbreid vanalinnas aga veelgi. “Tantsivad ja laulvad aknad Viru tänaval olid väga populaarsed ja meeleolukad. Neid väiksemaid üritusi jätkub meil ka järgnevatesse nädalatesse. Näiteks rahvariiete tuulutamine, mis toimub samuti järgmisel nädalavahetusel Raekoja platsil,” valgustas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Maitserännak viie euro eest ja imeline jõuluvalgus

Sel aastal on vanalinna restoranid ja kohvikud tulnud välja spetsiaalsete jõulumenüüdega. Vaid 5 euro eest on võimalus teha põgus maitserännak. “See on jaa tõesti selline erakordne võimalus proovida erinevates Tallinna vanalinna toidukohtades hõrgutisi, mis restoranid on kokku pannud. Meil on siin näiteks kaneeliõlu ja lambahõrgutis,” rääkis Restoran Olde Hansa juht Aile Laansalu.

Kui varasematel aastatel on Vabaduse väljak hoitud vabana aastavahetuse pidustusteks, siis tänavu võib seal näha säramas imelisi valgusinstallatsioone. Maailmas ainulaadne ja lossiaedadest inspireeritud valguspark üllatab meid igal nädalalõpul uute väljapanekutega.

Imelist valgusmängu võis reedest pühapäevani näha ka Tornide väljakul toimunud minivalgusdestivalil “Väike valgus”. Tegu oli tõeliselt maagilise vaatemänguga, kus lisaks hingematvalt ilusale installatsioonisärale, kõlasid ka linnulaul ja salapärane veekohin. Valguskaunid vaatemängud Tallinnas aga jätkuvad. Toompea nõlval, Snelli tiigi ääres võib imetleda valgustammesid, mille tuled said süüdatud linnaosade vanemate poolt.

Kindlasti tasub sisse põigata ka valgusfestivalile “Võlumaa” Tallinna lauluväljakul, mis on avatud 10. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.