"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Toidupanga varud on otsakorral (0)
07. detsember 2020

Üle Eesti oleva 15 toidupanga laod on tühjad. Aasta algusega võrreldes on Toidupangal kliente 1/3 võrra rohkem.

Piet Boerefijn, Eesti Toidupanga tegevjuht tõdeb, et olukord on kurb. “Ainult viis tuhat inimest Tallinnas saavad meie käest toiduabi, mis on kaks korda rohkem kui aasta alguses.”

Vajadused toidu järele kasvavad kiiresti. Toidupank ja Coop on aastaid koostööd teinud, mistõttu kutsutaksegi inimesi üles annetama Toidupangale kaupa läbi e-poe. Coop Eesti e-kaubanduse juht Mait Mäesalu selgitab, et protsess on ohutu ja kiire, aga tänu väärt. “Tuleb minna ecoop.ee lehele ja seal meil on koostöös Toidupangaga juba ette valmistatud septsiaalsed ostukorvid, mis Toidupank on välja toonud, et ta just sooviks, et inimesed saadaksid.”

Valitud pakett tuleb saata ostukorvi ning sihtkohta valides tuleb klikkida “Toidupank”. Ülejäänu eest hoolitseb e-coop. Toidupank on kokku pannud 40 euro väärtuses paketid, aga annetaja võib ka ise valida ostukorvi sisu vastavalt oma nägemusele ja võimalustele.

Lisaks inimestele vajavad abi ka kodutud loomad. Kellel süda soe ja olud võimaldavad, see saab teha läbi e-coopi annetuse ka loomade varjupaigale.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.