"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koroonaviirus tungis Koluvere hooldekodusse (0)
08. detsember 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Neil võivad olla erinevad nakkusallikad, kuid võivad olla ka samad," ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam. Sama kinnitas hooldekodu juht Kristo Priimägi.

Laupäeval lisandus Läänemaale neli koroonaviirusega nakatunut, kellest üks töötab Koluveres Lossipargi hooldekodus, samuti tuvastati viirus esmaspäeval teisel hooldekodus töötaval inimesel, kelle registrijärgne elukoht ei ole Läänemaal, vahendas BNS Lääne Elu.

“Neil võivad olla erinevad nakkusallikad, kuid võivad olla ka samad,” ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam. Sama kinnitas hooldekodu juht Kristo Priimägi. “Kas üks neist nakatas teist või nakatusid eraldi, ei oska veel öelda,” ütles Priimägi.

Priimäe sõnul olid mõlemad nakatunud viimati tööl eelmise nädala kolmapäeval ning ühelgi teisel elanikul ega töötajal haigussümptomeid ei ole. Priimägi lisas, et hooldekodus on kevadest saadik kasutatud isikukaitsevahendeid ja hoonet desinfitseeritud. “Plaanid on olemas igaks stsenaariumiks, aga nendest räägime, kui tulemused on teada,” ütles Priimägi.

Hooldekodu juht ütles, et tõenäoliselt võetakse hooldekodu inimestelt proovid teisipäeval. “Sajaprotsendilist kinnitust ei ole, homme või ülehomme toimub,” ütles Priimägi esmaspäeva pärastlõunal. Juhkami sõnul võetakse hooldekodus proovid nii ruttu kui võimalik. Seda, kas juba teisipäeval proovivõtubuss hooldekodusse jõuab, Juhkam eile veel öelda ei osanud. “Seal on päris palju inimesi,” ütles ta.

Hooldekodus tuleb proovid võtta rohkem kui 150 inimeselt. Juhkami sõnul võib eakatekodus olla kolle. Praegu Läänemaal ühtegi kollet ei ole.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.