"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Tallinna Valitsus ja Tallinna Kopli Huvikool saavad uue kuue (0)
08. detsember 2020
Ilja Matusihis

2021. aasta sügisel hakkavad Põhja-Tallinna Valitsus ja Tallinna Kopli Huvikool tegutsema aadressil Kari tänav 13. Uue hoone valmimine loob senisest märksa mugavamad ja kaasaegsemad tingimused. 

“Kodanikule on oluline, et saaks mugavalt teenust ja teiseks, et saaks selle teenuse ühest kohast. Kolmandaks, et tasaaks teenuse niimoodi, et kulub minimaalselt aega,” rõhutas Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid.

Uut hoonet on väga kaua oodatud, sest linnaosavalitsuse hooned on amortiseerunud ja Kopli Huvikooli tegevus on kannatanud eelkõige ruumipuuduse tõttu. Uues hoones on noorte huvitegevustele suunatud pind ligi neli korda suurem ja lisaks ehitatakse ristkasutusse suur saal. 

“Me hakkame ruume kasutama ristkasutuses. See tähendab, et kui kogukond tahab koosolekut pidada, mingit üritust või kontserti korraldada, siis need ruumid on ka neile kasutatavad,” täpsustas Järvelaid. “Kogu protsess idee teostamisel võttiski kuni kaks aastat aega ja ma arvan, et see on  märkimisväärne tulemus. Siin võib kiita nii ehitajat kui ka projekteerijat. On tunda, et kohalik elanikkond toetab seda ideed,” lisas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. 

“Iga hanke võit on tore uudis, uus töö ja uus väljakutse. Õnneks on kõik plaanipäraselt laabunud – pandeemia ega muud probleemid pole hetkel suuri takistusi toonud,” rääkis ehitustöid teostava RAMM Ehitus OÜ juhatuse liige Priit Raud. 

Hoone projekteeris Esplan OÜ, arhitekt Karina Mamontova eestvedamisel. Eesmärgiks on ehitada multifunktsionaalne administratiivhoone, millele  tagatakse mugav ligipääs ühistranspordiga, seal hulgas parkimiskohtade ning jalgrattaparklate näol. Hoone kogumaksumus on 8,3 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.