"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ühistranspordiga reisijate arv kolmandas kvartalis pisut taastus (0)
08. detsember 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Inimesed sõitsid rohkem nii bussi, trammi, trolli, rongi kui ka laevaga. Ainult lennureisijate arv jäi peaaegu sama madalale tasemele kui teises kvartalis," selgitas Statistikaameti analüütik Birgitta Ojamaa. 

Statistikaameti andmetel sõitis Eestis ühistranspordiga kolmandas kvartalis kokku üle 40 miljoni reisija, mida oli aastavõrdluses küll neljandiku võrra vähem, kuid kvartalivõrdluses kasvas ühistranspordi kasutajate arv 82 protsenti, vahendas BNS.

Ojamaa sõnul on varasematel aastatel teises kvartalis olnud rohkem ühistranspordi kasutajaid kui kolmandas kvartalis, kuid sel aastal oli vastupidi.

“Inimesed sõitsid rohkem nii bussi, trammi, trolli, rongi kui ka laevaga. Ainult lennureisijate arv jäi peaaegu sama madalale tasemele kui teises kvartalis,” selgitas Ojamaa. 

Bussisõitjaid oli kvartalis ligi 30 miljonit, mis on viiendiku võrra vähem kui eelmisel aastal. Seejuures liinivedudel oli sõitjaid üle 28 miljoni ning tellimusvedudel üle 714 000. Maakonna- ja vallaliinidel oli 22 protsenti, kaugliinidel 33 protsenti ning rahvusvahelisetel liinidel 75 protsenti vähem reisijaid.

Linnaliinidel ulatus sõitjate arv üle 22 miljoni, mis on eelmise aastaga võrreldes 18 protsenti vähem. Trammi- ja trollisõitjaid oli 30 protsenti vähem, aga võrreldes eelmise kvartaliga nende arv kahekordistus.

Rongiga reisis kolmandas kvartalis viiendiku võrra vähem inimesi kui eelmise aasta samal ajal, kokku 1,7 miljonit. Meretransporti kasutas 2 miljonit inimest, mis on kolmandiku võrra vähem. Veetransporti järvedel ja jõgedel kasutas 18 000 sõitjat.

Enim ehk 88 protsenti langes lennureisijate arv – kolmandas kvartalis vedasid Eesti lennuettevõtted vaid 23 000 sõitjat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.