"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ülenurmel hukkus saunatulekahjus mees (0)
08. detsember 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

Hukkunud isik kasutas saunamaja eluruumina. Hoones ei olnud elektrit, samuti ei olnud sinna paigaldatud suitsuandurit. Hoone sai suitsu- ja kustutusvee kahjustusi.

Eile õhtul kell 21.19 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Kambja vallas Ülenurme alevikus põleb ühekorruseline saun. Põlevas hoones viibis tulekahju tekkimise ajal kaks meest.

Esialgse info järgi tõi raskeid põletushaavu saanud vanemaealise meesterahva enne päästjate saabumist hoonest välja teine mees. Kiirabitöötajad proovisid väljatoodut elustada, kuid kahjuks tulemusteta. Hoones põles peamiselt hulgaliselt sinna kogutud asjad ja põlevmaterjal. Tõrvandi vabatahtlikud koos Annelinna ja Tartu komando kutseliste päästjatega likvideerisid tulekahju lõplikult kella 22.45ks. 

Hukkunud isik kasutas saunamaja eluruumina. Hoones ei olnud elektrit, samuti ei olnud sinna paigaldatud suitsuandurit. Hoone sai suitsu- ja kustutusvee kahjustusi. Tulekahju täpne tekkepõhjus selgitatakse välja järgneva menetluse käigus, kuid päästjate esialgsel hinnangul võis põlengu põhjustada hooletus küünla põletamisel. Sel aastal on tules hukkunud 34 inimest. Eelmise aasta samaks ajaks oli tules hukkunuid 33. Kokku hukkus eelmisel aastal tulekahjudes 43 inimest.

Päästjad panevad südamele, et küünlaid ei tohi kunagi järelvalveta põlema jätta. Samuti tuleb olla hoolas küünalde paigutamisel. Kasutada tuleks mittesüttivast materjalist küünla alust ja veenduda, et küünla läheduses poleks süttivaid esemeid või kangaid (nagu näiteks kardinad). Toast lahkudes tuleb alati küünal kustutada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.