"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ÜRO tunnustas EAS-i maailma parima välisinvesteeringute agentuurina (0)
08. detsember 2020

ÜRO Kaubandus- ja Arengukonverents (UNCTAD) tunnustas esmaspäeva õhtul virtuaalsel galaüritusel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisinvesteeringute keskust maailma parima välisinvesteeringute agentuuri tiitliga - EAS valiti parimaks 180 välisinvesteeringute agentuuri seast. 

Sel aastal võttis UNCTAD eelkõige arvesse välisinvesteeringute agentuuride tegevust COVID-19 kriisi ajal. EAS-i välisinvesteeringute keskus paistis teiste agentuuride seast silma oma innovaatilisusega.

„EAS-i välisinvesteeringute keskus on olnud innovatiivne ja proaktiivne ka kriisi ajal, kus kohanesime kiiresti ning suutsime pakkuda väga heal tasemel teenust investoritele ja ettevõtetele, et siia investeeringuid maandada. Eriolukorra ajal lõi suures osas EAS-i välisinvesteeringute keskuse töötajatest koosnev meeskond masinõppel põhineva vestlusroboti Suve, mis vastas inimeste küsimustele koroonaviiruse kohta ja andis infot erinevate riigi poolt ettevõtetele pakutavate toetusmeetmete kohta,“ kommenteeris EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork auhinna saamise tagamaid. „Meie kõrget taset on tähele pandud ka globaalselt ning siinkohal tunnustaks kogu välisinvesteeringute keskuse meeskonda, kes on selle auhinna uhkusega ära teeninud,“ sõnas Kork.

EAS-i välisinvesteeringute keskus on oma digikanaleid ja -tööriistu arendanud juba aastaid – olemas on digitaliseeritud väärtuspakkumiste loomise tööriist, e-konsultatsioone pakkuv Eia (Electronic Investment Advisor), mis üheskoos teevad ära mitme inimese töö läbi potentsiaalsetele välisinvestoritele väärtuspakkumiste tegemise ja tõhusa info jagamise. Sel aastal lisandus uus robot nimega Emma (Electronic Multimedia Assistant), mille eesmärk on tõhustada turundustegevusi.

Koroonaviiruse põhjustatud kriisist hoolimata on EAS-i välisinvesteeringute keskus sel aastal maandanud ligi 160 miljoni euro väärtuses välisinvesteeringuid läbi mille on loodud pea 800 kõrge lisandväärtusega töökohta. Eelmisel aastal ulatus EAS-i maandatud otseste välisinvesteeringute maht 235 miljoni euroni läbi mille loodi üle 1200 uue töökoha.

Auhinna andsid ühiselt välja ÜRO Kaubandus- ja Arengukonverents UNCTAD ning ülemaailmseid välisinvesteeringute agentuure ühendav WAIPA (World Association of Investment Promotion Agencies) ülemaailmsel investeeringute edendamise konverentsil, mis toob virtuaalselt kokku riigijuhid, ministrid, juhtivate ülemaailmsete ettevõtete tegevjuhid ning investeeringute edendamise agentuuride ja erimajandustsoonide juhid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.