"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirital koguti kokku ligi kümme tonni ohtlikke jäätmeid (0)
09. detsember 2020
Pirita LOV

2020. aastal koguti Pirital kokku 9984 kilo ohtlikke jäätmeid, kogumispunkte külastas 305 elanikku.

“Pirita elanike keskkonnateadlikkus ja -hoolivus on viimaste aastate jooksul tublisti kasvanud ning aina rohkem elab linnaosas inimesi, kes soovivad Pirita hoida puhtana.  Seda näitab tõsiasi, et tänavu toimunud kahel ohtlike jäätmete kogumisringil kokku kasutas võimalust tuua jäätmed kogumisautole 305 inimest,” sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Ta lisas, et eriti populaarne oli sügisene kogumisring, mil Pirita elanikelt koguti kokku 7007 kg ohtlikke jäätmeid ja kogumispunkte külastas 168 elanikku.

Kevadise kogumisringi kõige populaarsem peatuspunkt Pirital oli Võsa tee 26 parklas (Padriku elamurajoon), mida külastas 30 inimest. Sügisese ringi kõige suurema osavõtuga kogumispunkt oli endise Kelluka poe ees, kus käis samuti 30 inimest.

Kõige rohkem anti sügisesel kogumisringil üle värvi- ja lakijäätmeid (3212 kg) ning ohtlike ainetega saastunud pakendeid (1973 kg).

2019. aastal koguti Pirital 6587 kg ohtlikke jäätmeid, millest enamiku moodustasid samuti värvi- ja lakijäätmed ning elektroonika.

Järgmine ohtlike jäätmete kogumisring toimub 2021. aasta kevadel. Seni saab ohtlikke jäätmeid üle anda Tallinna jäätmejaamades: Pärnamäel, Rahumäel, Pääskülas ja Paljassaares. Muid jäätmeliike – segaolme-, biolagunevaid-, paberi- ja kartongijäätmeid ning suurjäätmeid (https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Suurjaatmed-5) võtab vastu linnaosa teenindav korraldatud jäätmeveo teenust pakkuv ettevõte. Täpsem info: https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Korraldatud-jaatmevedu.

Ohtlike jäätmete kogumisringe korraldab Tallinna ettevõtlusamet, need toimuvad kahel korral aastas – kevadel ja sügisel.

Hoiame keskkonna puhtana!

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.