"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algas Pirita Kloostri Jõulumaa ehitus (0)
10. detsember 2020
Pirita LOV

Täna alustati Pirita Kloostri müüride vahel jõulumaa rajamist. Omanäoline jõulumaa avatakse külastajatele pühapäeval, 13. detsembril kell 12.

“Esimesena sai paika jõulumaa üks kõige tähtsam maja – jõuluvana maja, kuhu kohe pandi püsti ka väike, aga väga kahar kuusepuu ning otsekohe jõudsid päkapikud kuuse alla sokutada esimesed jõulukingid. Seejärel püstitati Pirita kloostri müüride vahele elegantsed valged jõulukojad, kus saab nädala jooksul jõulukinke soetada ja leiab hõrku kehakinnitust,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Samal ajal algas valgustuse paigaldus. “Pirita Kloostri Jõulumaal süttib pühapäeval umbes 2000 rõõmsavärvilist jõulutulukest,” täpsustas linnaosavanem. Ta lisas, et oodata on ka erilisi uudseid valguslahendusi.

Jõulumaa süda – kuusepuu – toodi kloostri müüride vahele juba eelmisel nädalal ning täna pandi paika väiksemad kuused ümber suure puu. “Nüüd ootavad jõulupuud kaunistamist. Tänan kõiki, kes jõuluehete konkursile omavalmistatud kaunistusi saatsid ja oma panuse andsid, et Pirita Kloostri Jõulumaa kuusepuust saaks kõige omanäolisem jõulupuu,” tänas Liinat.

Pirita Kloostri Jõulumaa ehitustööd jätkuvad homme.

Jõulumaa avatakse külastajatele 13. detsembril kell 12. Kella 13–19.30 on avatud Iidam ja Aadam töötoad, kus avaneb võimalus ka ise lihtsaid ja säästlikke jõulukinke meisterdada. Kell 15.30 jõuab jõulumaale Jõuluvana ja on jõulumaal kuni kella 19.30-ni.

Kell 17 on kõik palutud Kalle Klandorfi raamatu esitlusele ja kell 18 süüdatakse kuusepuul 3. advendi küünal.

Kell 18.10 on oodata närviköditavat sõud – Jaan Roose kõnnib köiel üle kloostri müüride ja kell 18.30 algab Liis Lemsalu kontsert.

Pirita Kloostri Jõulumaa on avatud 13.– 20. detsembrini iga päev kell 12–20 ning reedel, 18. detsembril on jõulumaa väravad avatud kuni kella 22-ni. Sissepääs jõulumaale on tasuta.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.